Rory Gallagher - The Best Of (2020)

Ierland
Blues
Label: Universal

1. Taste - What's Going On (2:48)
  2. Shadow Play (4:46)
  3. Follow Me (4:39)
  4. Tattoo'd Lady (4:40)
  5. All Around Man (6:14)
  6. I Fall Apart (5:11)
  7. Daughter of the Everglades (6:11)
  8. Calling Card (5:24)
  9. I'm Not Awake Yet (5:36)
  10. Just the Smile (3:40)
  11. Out of My Mind (3:05)
  12. Edged in Blue (5:29)
  13. Philby (3:49)
  14. Taste - It's Happened Before, It'll Happen Again (6:32)
  15. Crest of a Wave (5:53)
  16. Bad Penny (4:04)
  17. Walk on Hot Coals (7:01)
  18. Taste - Blister on the Moon (3:27)
  19. Loanshark Blues (4:27)
  20. Bought and Sold (3:26)
  21. A Million Miles Away (6:56)
  22. Wheels Within Wheels (3:38)
  23. Seven Days (5:14)
  24. Ghost Blues (7:59)
  25. Cruise on Out (4:42)
  26. (I Can't Get No) Satisfaction (3:49)

met Jerry Lee Lewis

27. They Don't Make Them Like You Anymore (4:04)
  28. Moonchild (4:46)
  29. Jinxed (5:12)
  30. Taste - Catfish (8:06)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
En waarom geen verzamelaar van Rory Gallagher, duh! Met het obligate nieuwtje: Rory Gallagher's Previously Unreleased Collaboration With Jerry Lee Lewis Featured On 'The Best Of Rory Gallagher' - Blabbermouth.net. Platenmaatschappijen...

Van de vele verzamelaars van Rory Gallagher is dit wel een interessante. De songkeuze op de 2CD is prima en de nummers zijn ook in een goede afwisselende volgorde gezet. Het geremasterde geluid is kraakhelder en gedetailleerd. En er staan ook nog 4 fijne nummers van Taste op. Het artwork is mooi gedaan, met fraaie foto's. Alleen vind ik de foto van het bijbehorende boekje een stuk mooier dan de gekozen cover foto.

De 1CD/2LP versie is ook weer echt goed gedaan, want hierop zijn wel heel veel uitstekende songs van Rory Gallagher te vinden uit zijn fraaie carriere. Als je nou een 2LP met zijn grootste hits zoekt, dan zou ik voor dit The Best of Rory Gallagher gaan. Met o.a. de geweldige nummers Bad Penny, Shadow Play, I Fall Apart, Calling Card, A Million Miles Away, Philby, Walk On Hot Coals, Tattoo'd Lady & Crest Of A Wave.

avatar van Rainmachine
Mooie verzamelaar en een waardig eerbetoon aan een fantastische (blues)gitarist. Mooie linernotes ook van Tim Peacock die ook de Sound reissues heeft voorzien van linernotes. Ik ken Tim al vele jaren en de man heeft het muziekhart op de juiste plaats. Dat hij ook nog in Ierland woont maakt hem in het geval van deze Rory Gallagher uitgave de juiste man op de juiste plaats. De echte liefhebbers (waaronder moi) zullen de studio albums allemaal wel hebben staan maar voor de geïnteresseerden die zich willen verdiepen in Rory's muziek is dit een mooi startpunt.