The Persian Leaps - Smiling Lessons (2020)

Rock / Pop

5. Your Loss
  6. Spoon-Fed
  7. The Entertainer
avatar van WoNa
Om maar meteen met de deur in huis te vallen, deze plaat houdt niet volledig over, al valt er genoeg te genieten voor fans van een stevige pot Britpop. The Persian Leaps is een duo, ooit eenmans-project, toen band en nu eenmans-project met behoudt van de bassist, uit Milwaukee. Twee heren van een iets gevorderde leeftijd die nog muziek maken samen en uitbrengen. De doorbraak is aan hen voorbij gegaan.

Daar brengt Smiling Lessons, omdat bandleider Drew Forsberg nooit goed lacht op foto's, geen verandering in. Zet de plaat op en direct kunnen de invloeden worden ontdekt. Het loopt van Small Faces de jaren 90 in met herinneringen aan Oasis en een beetje Teenage Fanclub. Het energieke 'PRN' zet direct de toon en knalt er lekker in. Dat energieniveau houdt de band moeiteloos vast, maar daardoor wordt het enigszins vermoeiend. Zeven nummers is precies genoeg. Dat zou een goede maat geweest zijn voor alle Oasis platen na 'What's The Story (Morning Glory)'.

Om tegenwicht te bieden, laat ik niet onvermeld dat Smiling Lessons ook heerlijke momenten kent waar in de sussen 2 en 4 de luisteraar om de oren vliegen, waarmee van die leuke, kleine melodietjes in nummers worden gecreëerd, die het bij mij doorgaans goed doen. Dat maakt Smiling Lessons tot een leuke plaat om af en toe naar te luisteren.

Kortom, een welkome plaat, maar hij komt met enige beperking in reikwijdte.

Het bovenstaande is een bewerking van een Engelstalig post op WoNoBloG.