Wat ik nou echt geweldig vind is nieuwe Ierse muziek, van beginnende Ierse bands dus. Muziek waar niemand in Nederland ooit van heeft gehoord en die ik als het ware hier als eerste introduceer. Al eerder heb ik erg kunnen genieten van mijn Ierse vondst Director en nu is de volgende ''nog te ontdekken'' artiest aan de beurt. Met mijn cd bon op zak struinde ik de wat grotere internetwinkels langs om mijn cd bon te gaan gebruiken. Ik stuitte toen op In Love With Detail van de Ierse groep Delorentos. De fleurige albumcover nodigde mij uit om wat samples op hun website te beluisteren, waar ik uiteindelijk besloot dit plaatje in huis te halen. Ik heb het album nu dik twee weken in huis en ik heb het sindsdien helemaal grijsgedraaid. Heerlijk hoe die Ieren muziek maken; lekker onbezonnen, vrolijk en ze hebben daarnaast een alternatieve kijk op rock. Zo heb ik het graag! Delorentos bestaat uit Ronán (gitaar en vocalen) die samen met Kieran (gitaar en vocalen) de nummers hebben geschreven, Níal (bass en vocalen) en Ross (drums en vocalen). Denk je dat het daarmee klaar is, dan zit je verkeerd. Maar al te vaak horen we erg aanstekelijke synthesizers voorbijkomen, evenals een trompet gespeeld door Colm Mac Athlaoich die ook de albumcover ontwierp. Wat ik persoonlijk zo mooi vind is dat de nummers lekker herkenbaar klinken, zodat je snel kunt meezingen, doch een hele vernieuwde sound hebben op het gebied van rockmuziek. Het heeft hier en daar wat weg van Travis, hoewel Delorentos, nog niet is bevangen door commercie of grote platenmaatschappijen. Nergens slaan de heren echt de plank mis op In Love With Detail. Hoogtepunt is voor mij Hands Of The Boy geworden, maar gezien de vele andere sterke nummers was deze keuze erg moeilijk. Dat Delorentos niet zomaar een standaard band is bewijst ook het feit dat de heren al in vele voorprogramma's hebben gestaan van grote artiesten als Dave Matthews Band en Kasabian. Check vooral ook de clip Eustace Street op hun website. Zal deze band goed gaan doorbreken of moeten we in geheim genieten van deze supersterke band?
Het maakt niet uit wat het uiteindelijk gaat worden, want Delorentos maakt muziek zoals ik die graag wil horen. Na een paar luisterbeurten zing je al keihard mee. Het zou jammer zijn als ook deze artiest - net als Director (
We Thrive On Big Cities) - aan vele mensen voorbij gaat. Want het zijn nou juist die kleine bandjes uit Dublin - de culturele hoofdstad van de beginnende Ierse bandjes - die weten wat muziek is. Mijn tip is om vooral even die samples te checken op de Delorentos website. Voor nu houd ik mijn stem ingetogen op 4*, maar als ik na een maand dit album nog zoveel draai als nu steigt deze waardering absoluut met 0,5*.