The Cedar Walton Trio - A Night at Boomers, Vol.1 (1973)

Alternatieve titel: In Greenwich Village with Clifford Jordan

Jazz
Label: Muse

1. Holy Land (6:51)
  2. This Guy's in Love with You (8:11)
  3. Cheryl (8:41)
  4. The Highest Mountain (6:22)
  5. Down in Brazil (6:03)
  6. St. Thomas (10:14)
  7. Bleecker Street Theme (1:03)
Mssr Renard
Opgenomen 4 januari 1973 in Boomers, Manhattan, New York.

Het album is toegeschreven aan het Cedar Walton Trio (Cedar Walton, Sam Jones, Louis Hayes) maar is eigenlijk een kwartet. Ik denk omdat Clifford Jordan onder contract stond bij Strata East, dat hij als special guest is aangemerkt. Er zijn ook songs zonder Jordan, zoals This Guy's In Love with You

Er zijn twee platen gevuld met dit optreden (Vol 1 en Vol 2, een gele en blauwe), waarvan op volume 2 wat meer rustige nummers staan.

Ik vind het een goed gezelschap muzikanten, die ik allevier erg hoog heb zitten. Het vloeiende en vingervlugge pianospel van Cedar vind ik ook wel echt erg gaaf hier. Als Jordan los gaat, neemt Cedar een wat bescheidener rol aan, en dat maakt hem zo geweldig.

Een geweldige set LP's van het evenzo geweldige Muse records. Ik vind het echt fantastisch dat het Nederlandse Muse dit soort hard/post-bop uitbracht, want de grote labels in de VS hadden geen zin meer hierin. Maar wij hebben dankzij hun inspanningen al die heerlijk lp's.

Soledad
Hoe kom je er nou bij dat Muse een Nederlands label is? Het stond onder leiding van Michael Cuscuna en is voor zover ik weet Amerikaans.

Mssr Renard
Soledad schreef:

Omdat er heel groot op de hoes staat het exclusief gedistribueerd is in Europa vanuit de N.Z Voorburgwal in Amsterdam. Maar dan is dat een deal die Muse Records dan had met een Nederlandse distributeur. Ik lees nu dat dat Creative World is. Ik vergiste me dan.

Ik denk dat ik Muse Records in dit geval verwar met Timeless. In elk geval werkten de twee labels ook samen: Timeless Muse - Wikipedia - en.wikipedia.org

Soledad
Ja Timeless is hartstikke Nederlands en daar mogen we best trots op zijn