menu

Decoherence - Unitarity (2020)

mijn stem
4,00 (3)
3 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Metal
Label: Sentient Ruin Laboratories

  1. Final Boundary State (5:59)
  2. Equilibrium Unreached (6:04)
  3. Metastable Phase Transition (9:35)
  4. Torsion Formed (7:54)
  5. Remnants (8:14)
  6. Unitarity Violation (6:45)
totale tijdsduur: 44:31
zoeken in:
avatar van AOVV
4,0
Heerlijk plaatje, al is een verkleinwoord bij deze wellicht hoogst ongepast, want eigenlijk is Unitarity een weerzinwekkende, allesverslindende gigant. Er gaat een soort primordiale energie uit van de lang uitgerekte helse maalstromen die op deze plaat de oren - en bijkomend alle andere zintuigen - teisteren.

Het geluid is grofkorrelig, en dat lijkt me bewust zo gedaan. Het zet de kwaliteiten van dit album extra in de verf, namelijk een huiveringwekkende, naargeestige sfeer en een oer-intensiteit; alsof de mannen van Decoherence getuige zijn geweest van de big bang zelf.

De bandnaam is ook wat misleidend, want Unitarity vind ik zeer zeker als samenhangend geheel klinken. Je hoort duidelijk de intenties in de muziek, en naarmate je dieper in het album duikt, word je er ook steeds makkelijker en enthousiaster in meegezogen. Decoherence zorgt hier dus niet enkel voor een beklemmende sfeer, maar laat ook merken een knap staaltje songwriting onder de knie te hebben.

4 sterren

Gast
geplaatst: vandaag om 15:44 uur

geplaatst: vandaag om 15:44 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.