Een trio pianisten met diverse achtergronden:
Jaap Dekker, initiatiefnemer en o.a. bekend van zijn kinderliedjes gestoken in een boogie woogie jasje,
Rob Hoeke, een eigenzinnige blues man die met zijn bands diverse pophits heeft geschreven, maar ook een stevige boogie woogie kan spelen en tot slot niet de minste van het trio, de oudste van de drie en in de internationale jazz wereld een vermaarde veelzijdige muzikant
Rob Agerbeek.
Alle drie liefhebbers van boogie woogie, die door Fred Racké op 28 februari 1993 in zijn radioprogramma "Jazz met Fred" in de Dr. Anton Philipszaal te Den Haag werden uitgenodigd om gedrieën op 3 concertvleugels een gezamenlijk boogie woogie optreden te verzorgen. Daar werd de basis gelegd voor de 2 jaar later opgerichte groep,
The Grand Piano Boogie Train. Deze formatie zou de theaters en schouwburgen, in binnenland, maar ook buitenland, jarenlang platspelen. Hoe de pianisten deze samenwerking zelf ervoeren, kun je teruglezen op hun websites. Het succes was enorm en er werd uitstekend verdiend. Aan hun samenwerking komt echter in 1998 een eind, als bij Rob Hoeke maagkanker wordt geconstateerd. Hij overlijdt in 1999. Dit album was het eerste product van hun unieke samenwerking en je hoort in de individuele stukken de verschillende persoonlijkheden en muzikale stijlen. Maar ook de gezamenlijke stukken zijn een feest.
Er worden 3 individuele stukken gespeeld en 3 stukken worden gezamenlijk ten gehore gebracht op dit album. De individuele stukken zijn eigen stukken.
Occasionally Blue - Van en door Rob Agerbeek
Swannee River Boogie - Een gezamelijke bewerking van
Old Folks At Home (Swanee River) van Stephen Foster en het arrangement is van Jaap Dekker
Jungle Boogie - Van en door Rob Hoeke
Lizzy's Tune - Van en door Jaap Dekker. De mondharmonica moet natuurlijk van Rob Hoeke zijn.
Honky Tonk Train Blues - Een gezamenlijke uitvoering van een compositie van
Meade Lux Lewis. Met een lekker klassiek introotje.
Freek, Out! - Van Rob Hoeke en Wil de Meyer. Gespeeld door Rob Hoeke
Yancey on My Mind - Van en door Rob Agerbeek

Stamping Horses - Van en door Jaap Dekker
For My Little Gringo - Van Rob Hoeke en Wil de Meyer. Gespeeld door Rob Hoeke. Je hoort in het intro en in het slotarrangement een elektrische gitaar. Zou van Wil de Meyer kunnen zijn die zowel bij Rob Hoeke als bij Jaap Dekker heeft gespeeld.
10.
Little Man Boogie - Van en door Rob Agerbeek
11.
Missing You - Van en door Jaap Dekker. Ook hier weer de mondharmonica van Rob Hoeke.
12.
Boogie on the Move - Een gezamenlijke compositie en uitvoering.
Persoonlijk vind ik de losse en speelse jazzy toets van Rob Agerbeek zeer aangenaam. Luister maar eens naar
Yancey on My Mind! Jammer dat deze pianist, die toch met veel internationale acts heeft opgenomen en opgetreden, zo weinig albums op Musicmeter heeft staan.
Al met al een zeer goed album. De muziek verveelt geen moment. Er wordt met veel plezier gemusiceerd. Heeft U een feestje en wil men dansen? Dit album!
Ik geeft het 4 sterren. Hopelijk is het album nog ergens te krijgen. Ik vond het in de kringloop winkel in Schiedam.
De band leden.
Piano: Rob Hoeke