El Goodo - Zombie (2020)

1 stem

Country / Pop
Label: Strangetown

1. Things Turn Around (2:37)
  2. Home (2:28)
  3. I Can't Leave (3:25)
  4. Forever Casting Shadows (2:41)
  5. The Grey Tower (4:48)
  6. It's Been a While (3:36)
  7. You Let Me Down (2:30)
  8. In a Daze One Sunday Morning (3:22)
  9. Baneswell Blues (3:31)
  10. Fi’n Flin (2:35)
  11. Oh My! (3:43)
  12. Sounds Good to Me, Man (2:15)
  13. If the Coast Is Clear (3:10)
avatar van heartofsoul
Enige maanden geleden verscheen dit album bijna geruisloos, en het bleef - in ieder geval op MusicMeter -
onopgemerkt. Toch zou dat jammer zijn, want voor liefhebbers van rijke samenzang is dit album wellicht interessant. El Goodo zou je misschien kunnen rekenen tot de stroming van de 'psychedelische revival' en heeft (in ieder geval op dit album) een geluid waarin diverse invloeden zijn verwerkt.
Ze komen (zo las ik op de site van Allmusic) uit South Wales (UK) en werden ooit door de Super Furry Animals op sleeptouw genomen. Ik had tot onlangs nog nooit van ze gehoord, maar heb dit album wél besteld omdat ik de vocale harmonieën oorstrelend vond. Dit is overigens al hun vierde album, dus het luisteren gaat door. Het houdt ons in ieder geval van de straat.
De naam van de band is (maar dat hoef ik waarschijnlijk niet te vermelden) ontleend aan een nummer van Big Star.
erwinz, ken jij dit album; lijkt me wel iets voor jou.

avatar van erwinz
heartofsoul schreef:

erwinz, ken jij dit album; lijkt me wel iets voor jou.

Nee, ik ga eens luisteren