Natuurlijk is die hoes er eentje om niet zo snel te vergeten en bij de toevoeging hiervan keek ik ook even op, het lijkt wel de overtreffende trap van "voorgangers" Tokyo Jukebox 1 en 2, waar al een streepje kleur te zien viel. Vergeet niet dat Marty Friedman sinds 2003 in Japan woont én sinds 2012 gehuwd is met de Japanse celliste Hiyori Okuda (bron: Metal Archives).
De muziek is Friedmaniaans speciaal qua gitaarwerk natuurlijk, wat lang geleden ook al opviel tijdens zijn tour of duty bij Megadeth, ik vind hem een geweldige, originele gitarist. Van de twaalf nummers bevat enkel nummer zes, het heel mooie The Perfect World, zang van de Japanse dame Alfakyun, mij verder onbekend maar gezegend met fikse stembanden. Kijk maar eens naar de videoclip hiervoor. Samen met de afsluiter Japan Heritage zouden dit de enige nummers zijn van de hand van Marty Friedman / geen coverversies maar dat is me nog niet 100% duidelijk. Wie een kijkje wil nemen:
Marty Friedman - Tokyo Jukebox 3 - Encyclopaedia Metallum: The Metal Archives - metal-archives.com.
Allicht niet voor iedereen bestemd omdat hier nu eenmaal veel krachtpatserij op staat, maar er zijn wel degelijk melodielijnen en terugkerende herkenningspunten welke ik steeds als aangenaam om volgen ervaar. Maar die hoes... of het moet een speciaal gevoel voor humor zijn en voor mij mag dat altijd. Er is al genoeg kommer en kwel op deze aardbol.