William Basinski - Lamentations (2020)

Electronic / Avant-Garde
Label: Temporary Residence

1. For Whom the Bell Tolls (4:10)
  2. The Wheel of Fortune (3:20)
  3. Paradise Lost (1:22)
  4. Tear Vial (4:45)
  5. O, My Daughter, O, My Sorrow (6:43)
  6. Passio (6:21)
  7. Punch and Judy (3:06)
  8. Silent Spring (6:20)
  9. Transfiguration (3:37)
  10. All These Too, I, I Love (11:06)
  11. Please, This Shit Has Got to Stop (5:04)
  12. Fin (1:37)
avatar van panjoe
panjoe (moderator)

avatar van Gyzzz
Ja - klassieke en erg mooie Basinski track. Heel bijzonder hoe zijn aanpak met amper variatie t.o.v. eerder werk toch zo blijft prikkelen en intrigeren. “O, my daughter” wijkt een stukje meer af van de bekende aanpak en is ook erg goed.

Kortom: ik kijk alvast naar dit album uit.

avatar van madmadder
Lijkt af en toe wel een beetje op The Caretaker, met al die geloopte operazang. Wel een erg mooi album weer dat me bij vlagen zeker bij de kladden grijpt. 'Please, This Shit Has Got to Stop' is echt wonderschoon en triest tegelijkertijd, zoals alleen Basinski dat kan.

avatar van aerobag
Het mag dan een beproefde strategie zijn van Basinski, het langzaam aan kapot draaien van zijn archieftapes, maar hij heeft hier toch weer een uitzonderlijk fijne selectie aan tapes opgeofferd. Basinki's neusje voor de duistere aspecten van muziek helpt hem met het vangen van deze spannende en wonderlijke geluiden. Het toevoegen van de opera zang geeft inderdaad ook flinke portie sfeer.

avatar van -SprayIt-
Check absoluut To Feel Embraced van zijn samenwerking onder de naam Sparkle Division. Eindejaarslijst materiaal voor mij.

Zeker mee eens, maar let op: het is wel totaal iets anders dan we van Basinski gewend zijn!