Hilton Ruiz Trio - Piano Man (1975)

geen stemmen

Jazz
Label: SteepleChase

1. One for Hakim (4:23)
  2. Misty Thursday (11:13)
  3. Medi II (4:28)
  4. Straight Street (4:01)
  5. Big Foot (10:41)
  6. Arrival (8:11)
  7. Giant Steps (10:29)
Mssr Renard
Ruiz kende ik (nog) niet, maar ik kwam deze plaat op het spoor door het label en de fantastische ritmesectie. Lekkere relaxede post-bop pianoplaat. Ik kan niet direct stellen dat Ruiz een meesterlijke pianist is, maar als een plaat lekker wegluistert, dan is het gewoon een goede plaat. Een voldoende dus, en heerlijk drum- en baswerk, wat ook gewoon belangrijk is!

Er staan twee composities op van Ruiz zelf, waarvan Giant Steps echt heel erg goed is. Hierin durft Ruiz echt los te gaan op de piano. Verder staan er songs op van Charlie Parker, John Coltrane ea

In tegenstelling tot wat de hoes suggereert is de bandnaam van deze plaat Hilton Ruiz Trio, dus heb wel een correctieverzoek ingediend. Bijkomend voordeel is dat de plaat dan ook in zijn eigen discografie verschijnt.