Esther & Abi Ofarim - 2 in 3 (1967)

Israël
Wereld / Folk
Label: Philips

1. Hora (2:51)
  2. Morning of My Life (3:30)
  3. Le Deserteur (3:15)
  4. Te Ador (1:55)
  5. Jovanke (3:07)
  6. Raziella (3:43)
  7. Lonesome Road (1:58)
  8. El Vito (2:17)
  9. Seeräuber-Jenny (4:48)
  10. Wanderlove (2:31)
  11. Le Vent et La Jeunesse (2:47)
  12. Shir Hanoded (3:36)
  13. Cinderella Rockafella (2:29)
avatar van andreo
Heerlijke CD!
Het was toch een legendarisch duo.
Cinderella Rockefella is nog altijd een steengoed nummer!

Ik kreeg deze LP van een oudere zus, en sinds dat moment komt hij van tijd tot tijd uit de kast om hem weer eens helemaal door te luisteren. Ik vind echt ALLE numers geweldig, hoe verschillend ze ook zijn. De hit Cinderella Rockefella was de single die het album mee moest helpen, maar er staan zo veel andere mooie nummers op! Esther Ofarim is een talenwonder, ze zingt in het Frans net zo overtuigend als in het Engels, of in het Hebreeuws. En toenmalig echtgenoot Abi (Abraham) ondersteunt met soms heel aparte tweede stemmetjes. Ik heb inmiddels de Nederlandse en Duitse persing van de LP (die laatste in een prachtige klaphoes met boekwerkje) en ook de CD heb ik al vele jaren. Maar wat ik ook draai, het is elke keer weer genieten!