6ix9ine - Tattle Tales (2020)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Locked Up, Pt. 2 (3:23)

met Akon

met Lil AK

12. GTL (2:20)
  13. Ava (2:04)
avatar van PEN15
Ik had hier wat berichten verwacht, aangezien Gooba een mega hit scheen te zijn met #1 positie in vier landen, #3 in de VS..daarnaast maar liefst 773M keer bekeken op youtube dat de uploader een dik belegde boterham oplevert, en vrijwel allemaal positieve reacties met 11M likes. Over Gooba, het poëtische hoogstandje heb ik het dan, yo.

Om het een beetje in mijn vingers te krijgen kijk ik dan maar wat men te zeggen heeft bij de eerdere plaat uit 2018 en dan nog zulke lof? Er zitten hier op MusicMeter van die lieden voor wie ik een diepe buiging maak als het gaat om hun kennis van muziek uit de jaren vijftig en zestig, van de Amerikaanse Blues, de jazz, de motown, de klassieke muziek waarschijnlijk ook nog en dan zoveel mooie woorden over door knoppen bediende vooraf opgenomen, geprogrammeerd geluid waar geen enkele muzikant aan te pas komt. Waarschijnlijk wel ergens afkomstig van een echte getrainde muzikant, maar die opnames zijn tegenwoordig zo gemixed en remixed dat niet meer te achterhalen is van wie precies. Ik vind dit echt, .. kan het allemaal nog verder achteruit gaan? Dit voelt alsof er iemand met macht en kwalijke bedoelingen de poppetjes op de plaatsen zet. Dat hier al niemand een reactie geeft en de lage stemmen weerspiegelt niet bepaald dat dit zo goed gewaardeerd werd in diverse landen, stel je voor: #1 in Finland, Tsjechië, Griekenland, en plaats 13 in de vaderlandse hitparade. Ik blijf al vele jaren buiten bereik van hitparademuziek, dus dit is nieuw voor me. Bizar. Gaan we straks ook Tommy Wiseau een bekroning geven voor zijn prestaties in the Room: you are tearing me apart, Liesjah! Of Eric Moussambani olympisch goud voor zijn hilarische neergezette tijd op de vrije slag. Omdat men de lol er wel van inziet.

reactie filmpje ~ over 'stoopid'. Voor als 6ix9ine U tot voor kort ook niets zei.

avatar van Arrie
Ehhhh, iemand die beats producet met zijn laptop is ook gewoon een muzikant. Welkom in de 21e eeuw.

Voor mij gewoon vermakelijke muziek. De man zelf is wel een triest figuur, ook de reden dat ie totaal naar beneden gevallen is. Maar zo'n nummer als Gummo, met de zweverige beats en zijn aggressieve stemgeluid eroverheen, vind ik heel goed werken. 6ix9ine heeft natuurlijk niets te melden en is geen briljante rapper maar met de juiste beats vind ik zijn muziek gewoon vermakelijk.

avatar van Slowgaze
PEN15 schreef:
[...] door knoppen bediende vooraf opgenomen, geprogrammeerd geluid waar geen enkele muzikant aan te pas komt.

Oké, boomer.