Sandie Shaw - The Collection (2007)

Label: EMI

20. Monsieur Dupont
  21. Send Me a Letter
  22. Love Me Do
  23. Reviewing the Situation
  24. Dieu Seul Sait (Heaven Knows I'm Missing You Now)
  25. Usignolo Usignolo (Maple Village)
Father McKenzie
Monsieur Dupont is zo vertederend.. dàt Frans met Engels accent; ze zingt iets in de trant van "Me-sjeur Dupont", zàlig nummer!
Mooie verzameling oldies!

Harald
Haar grotsde hit was Puppet on a String, zelf heeft Sandie een hekel aan deze song gehad, en Monsieur Dupont .Ze is altijd met bloete voeten opgetreden, geen idee waarom.

In 1977 bekeerde ze zich tot het boeddhisme en heeft zich uit de muziek wereld terug getrokken.

avatar van FunkStar
Harald schreef:

Nee, in 1982 heeft ze nog Anyone Who Had A Heart uitgebracht en in 1988 heeft ze ook nog een succesje gehad met een single..

avatar van TerryA
FunkStar schreef:

en heeft ook op verschillende songs van The Smiths de lead vocals overgenomen van Morrissey (in de jaren 80) - had ook een andere album uitgebracht waarbij Johnny Marr (van The Smiths) op verschillende songs guitar speelt ... en er zijn ook verschillende compilatie albums sinds uitgekomen.

avatar van Tekh
Ik mis "Think It All Over " op deze cd ,voor de rest een heerlijke verzameling.

avatar van Reint
TerryA schreef:

Ze heeft in ieder geval een hit gehad met Hand In Glove met The Smiths als backing-band. Verder zong ze eens I Don't Owe You Anything live met The Smiths, evenals Jeane.

Verder heeft ze nog een duet met Morrissey, Please Help the Cause Against Loneliness. Dit verscheen echter zonder Moz op Hello Angel. De demo met Moz is op internet te vinden.
Verder schreef ze nog een nummer over Morrissey: Steven, You Don't Eat Meat.

Maar dat stuk over Johnny Marr die meespeelt op een album, doel je daarmee niet op Kirsty MacColl's Kite? Zoniet, hoor ik graag van je welk album van Sandie Shaw je bedoelt.

avatar van Twinpeaks
In de donkere dagen rond kerst mag ik graag luisteren naar Sandie Shaw en Dusty Springfield, alhoewel Dusty altijd wel mag bij mij . Shaw roept altijd een gevoel van " gezelligheid" op. En dat ondanks al haar liefdesperikelen in haar liedjes. Smaakvolle arrangementen en liedjes die af zijn. Gewoon een fijne verzamelaar die rond de kerstdagen naar beneden komt en in het nieuwe jaar weer in het rek verdwijnt. Dat gaat al jaren zo en dat is goed. 4 sterren