Brothers Osborne - Skeletons (2020)

Country
Label: EMI

1. Lighten Up (3:17)
  2. All Night (2:48)
  3. All the Good Ones Are (3:23)
  4. I'm Not for Everyone (2:52)
  5. Skeletons (3:39)
  6. Back on the Bottle (3:16)
  7. High Note (3:32)
  8. Muskrat Greene (2:36)
  9. Dead Man's Curve (2:21)
  10. Make It a Good One (3:25)
  11. Hatin' Somebody (4:51)
  12. Old Man's Boots (3:16)
avatar van musicfriek
Dit album verdiend meer aandacht, in Amerika zijn ze al vrij groot, deze Brothers Osborne. John, de gitaarvirtuoos en TJ, de zanger met een prachtige diepe stem. Als ik even wat energie nodig heb, dan zet ik dit album op, heerlijke countryrock afgewisseld met traditionele country. Hun vorige albums zijn ook erg de moeite waard, maar met deze gaan ze het grote publiek bereiken vermoed ik. Luister eens naar Back on the Bottle met die geweldige ritmewisselingen of het duo Muskrat Greene / Dead Man's Curve met heerlijk gitaarspel van John. Tevens horen we het debuut van John als zanger in het nummer I'm Not for Everyone. Het jaar is nog niet voorbij, maar het moet raar lopen als dit album niet de top 3 over 2020 gaat halen. Een live-optreden lijkt me ook geweldig om eens mee te maken van deze broers, hopelijk volgend jaar als de pandemie eens gaat verdwijnen.

Ben ook erg benieuwd naar jouw mening, frolunda

avatar van frolunda
Goed en bijzonder onderhoudend derde album van de Brothers Osborne, een Countryrock duo uit Maryland, USA dat met Pawnshop (2016) en Port Saint Joe (2018) ook al wist te overtuigen, door middel van de sterke zang en veelzijdig gitaarspel van respectievelijk T.J. en John Osborne, plus over het algemeen goed tot zeer goed songmateriaal.
Voor wat betreft Skeletons hebben ze niet al te veel gesleuteld aan hun sound, muzikaal gezien maken de Brothers Osborne nog wat (lichte) progressie door en de nummers zitten op een vergelijkbaar niveau als op zijn twee voorgangers. Weinig nieuws onder de zon dus en soms bekruipt me een beetje het gevoel dat de Broers iets te veel op safe spelen, en als ik één woord dit jaar niet meer kan horen is het wel veilig(heid), echt het laatste wat ik nog wil. Gelukkig geldt dat maar in beperkte mate voor de Brothers Osborne en weer voor het album speekt dat het heerlijk weg luistert.
Vooral All Night, I'm Not for Everyone, het titelnummer en het tandem Muskrat Greene/Dead Man's Curve mogen er wezen. Countryrock pur sang.
Eindconclusie ; goed tot zeer goed album dat qua geluid hoofdzakelijk in het verlengde ligt van de eerste twee Brothers Osborne platen.