MDC - Millions of Dead Cowboys (2020)

Country / Punk
Label: Twisted Chords

1. Well Travelled Man (4:00)
  2. I Remember (3:02)
  3. Corporate Deathburger (2:34)
  4. My Family Is a Little Weird (2:18)
  5. Soup Kitchen Celebrity (2:29)
  6. John Wayne (3:36)
  7. Just for Today (3:43)
  8. Nazis Shouldn't Drive (2:42)
  9. Shitty Day (2:48)
  10. It Can Happen (4:01)
  11. Chicken Squawk (3:04)
  12. To All My Friends (4:05)
avatar van frolunda
MDC, voor mij toch één van de grondleggers van de Amerikaanse hardcore/punk met hun legendarisch debuut Millions of Dead Cops uit 1982,een album dat ze muzikaal gezien nooit meer overtroffen hebben al kwamen ze verscheidene malen dicht in de buurt. Wel werd hun sound in de loop der jaren steeds gevarieerder met als uiteindelijk gevolg het onlangs verschenen album Millions of Dead Cowboys.
De, tegenwoordig vanuit Portland, Oregon opererende band stopt hier een twaalftal Hardcore hoogtepunten uit hun begintijd in een Country jasje en het resultaat is vrij vaak best aardig. Vooral I Remember, My family is a little weird en John Wayne zijn vrij sterk, ondanks het feit dat frontman Dave Dictor nu niet bepaald de beste Country zangstem heeft.
Ook had Millions of Dead Cowboys wel wat meer muzikale afwisseling kunnen gebruiken maar in zijn totaliteit is het album toch minimaal een voldoende waard.