menu

Bennie Green - Bennie Green (1960)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Verenigde Staten
Jazz
Label: Time

  1. Sometimes I'm Happy (5:21)
  2. It's Time (7:01)
  3. In My Solitude (5:47)
  4. Sonny's Crip (6:03)
  5. Cool Struttin' (5:23)
  6. And That I am So in Love (3:49)
totale tijdsduur: 33:24
zoeken in:
Dardan
Één artiest wordt hier niet op de hoes vermeld: Joseph Gorgas op de bongo, die deze plaat toch van een extra leuk muzikaal tintje voorziet op de achtergrond. Verder valt met name ook het heerlijke spel van Jimmy Forrest op; wat een solo op 'It's Time' bijvoorbeeld!

Ik lees online dat Bennie Greens albums zich kenmerken door een zekere mate van 'vriendelijkheid' - er is dat warme spel van Green, een soulvolle Forrest en een melodieuze Clark, vergezeld door een ritmesectie die het mooi aanvult - er worden geen potten gebroken. Wel wordt er bijzonder vermakelijk gespeeld. Zo'n tune als 'Sonny Crib' gevolgd door - alweer een weergaloze solo van Forrest - meer van dat momenten aub.

Al bij al een zeer genietbaar album.

Gast
geplaatst: vandaag om 06:51 uur

geplaatst: vandaag om 06:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.