Mssr Renard
Fantastische plaat van Steve Turre. Een eerbetoon aan Woody Shaw, die Steve zag als zijn mentor. Bijna alle composities zijn van Steve zelf en zijn heel knap helemaal geschreven in de stijl van Woody. Steve maakt gebruik van vijf trompettisten waarvan ik (tot nu toe) alleen Wallace Roney ken (te horen op In Retropect en Luna).
Behalve dat dit op zichzelf een ontzettend fijne post/neo-bopplaat is (die zo uit begin jaren 80 had kunnen komen), is dit ook een mooie introductie tot een heel nieuwe generatie trompetters: Chocolate Armenteros* (Manny's Mambo, Claudio Roditi (Annette's for Sure, Adios Mi Amigo), Freddie Hendrix (For Woody, Brother Bob) en Jon Faddis (Woody's Delight, Something For Sweets).
Op bas, percussie, drums en piano ook een wisselende samenstelling, waarvan ik ook niet alle spelers ken.
Het zou geen Steve Turre-plaat zijn als er niet ook een song met zeeschelp (Conch) zou zijn: Annette's For Sure, opgeleukt met Birambeau (gespeeld door drummer Duduka Da Fonseca. Verder ook de Conch op Manny's Mambo, een lekkere afrocuban-song.