Jeff Scott Soto - Wide Awake (In My Dreamland) (2020)

Label: Frontiers

1. Someone to Love (3:33)
  2. Mystified (3:20)
  3. Love's Blind (4:14)
  4. Without You (4:19)
  5. Lesson of Love (4:34)
  6. Paper Wings (3:34)
  7. Love Will Find a Way (4:12)
  8. Between the Lines (4:15)
  9. Living in a Dream (3:50)
  10. Wide Awake (In My Dreamland) (4:20)
  11. Desperate (4:23)
AOR_Lover
Wide Awake in Dreamland is van Jeff Scott Soto is alweer het zevende officiële solo album van Jeff. Deze duizendpoot heeft inmiddels op zo'n 85! albums zijn vocale kunsten mogen tonen. Vaak in samenwerking met andere artiesten waarbij het genre varieerde van progrock, mel, AOR en zelfs funk. Dit album is tot stand gekomen in samenwerking met Alessandro Del Vecchio die hier ook de toetsen, bass, achtergrondzang en een stukje gitaar voor zijn rekening neemt. Dit album is echte Melodic Rock met nummers die weer klinken als een klok. De 2-CD Jewelcase heeft als bonus cd een live concert van het Frontiers Rock Festival uit 2019. Hier staat een collage op van veel van zijn eerdere nummers waaronder Talisman's I'll be Waiting en de solonummers Eyes of Love en het prachtige Look Inside your Heart. De nummers die er uitspringen zijn voor mij Love's Blind, Paper Wings, en het titelnummer maar over de hele linie is het weer een sterk album geworden. Hij klinkt iets beter dan zijn voorganger Retribution. Voorlopig 4 sterren.

Zag hem LIVE in de Boerderij met Sons of Apollo. Kwam hij tijdens een nummer even bij mij een drankje halen achter de bar.......gaaf figuur met en herkenbare stem

Neal Peart schreef:

Was vast een Gin Tonic gok ik.

KLOPT!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar van gigage
Soto legt voldoende energie in de arrangementen van Allesandro Delvechio , de multi-instrumentalist en huisproducer van Frontiers. Het plaatje gaat vlot van start en is gespekt met diverse gitaarleads. Dit is weer eens ouderwets genieten. Sterke plaat.

gigage schreef:

Ik zie je stem nog niet.