Thomas Csorba - Thomas Csorba (2020)

Roots
Label: Tone Tree

1. I Want (1:57)
  2. Over the Garden Wall (3:38)
  3. Highway Kid (3:47)
  4. Walking Sideways (3:39)
  5. Heartache After Heartache (4:15)
  6. Expectation Runs (3:55)
  7. Crooked Kind of Free (4:05)
  8. Another Man in Me (4:19)
  9. Some Place to Go (4:05)
  10. What’s Left of Mine (3:15)
  11. Plastic Jesus (Reborn) (3:25)
avatar van heicro
Nog voor de release leerde ik Thomas Csorba al kennen op You Tube. Vooral een paar live uitvoeringen van hem en zijn band maakten indruk op mij. Mijn verwachtingen waren dan ook hoog.

Nu het album uit is, moet ik zeggen dat ik ietwat teleurgesteld ben. De mij bekende nummers blijken achteraf de beste. Desalniettemin is het een aangename Americana album geworden. Het is in ieder geval gevarieerd met knipoogjes naar alles, van Austin county tot klassieke outlaw country. Van rustig naar up tempo.

Thomas Csorba heeft een goede stem en is een van de meest veelbelovende nieuwe Americana singer-songwriters, maar dat ietwat teleurstellende gevoel blijft.

avatar van musicfriek
Ik vind zijn stem vooral op David Gray lijken, ook zijn manier van zingen. Niet alles is raak op dit album, maar staan zeker erg fijne pareltjes op (tracks 5 en 7 vooral). Potentie heeft hij zeker, gaat zeker vaker gedraaid worden hier. Met de koptelefoon op is dit een aangename luisterervaring. Vind deze iets sterker dan zijn debuut From the Foxhole.