Lous and the Yakuza - Gore (2020)

Democratische Republiek Congo / België
Pop / R&B
Label: Sony

1. Dilemme (3:07)
  2. Bon Acteur (2:19)
  3. Téléphone Sonne (3:05)
  4. Dans la Hess (2:49)
  5. Tout Est Gore (3:01)
  6. Amigo (2:36)
  7. Messes Basses (3:14)
  8. Courant D'air (2:49)
  9. Quatre Heures du Matin (3:02)
  10. Solo (3:13)
avatar van Film Pegasus
De Congolese-Belgische zangeres werd dit jaar door het Belgische tijdschrift Knack uitgeroepen tot 'Mens van het jaar'. De eerste Belg die mocht optreden bij Jimmy Fallon en nog meer indrukwekkende prestaties in binnen- en buitenland. Toch maar eens horen waarover het dan wel gaat met het album Gore.

Het doet een stuk denken aan Stromae, al is dit nog meer r&b. De zangeres heeft toch wel een sterk debuutalbum om toch enigszins vanuit het niets op te duiken. Zelfzeker met een passende stijl. De muziek is sfeervol en de opener Dilemme grijpt meteen de aandacht. Een album dat beter wordt elke keer als je er naar luistert. Hopelijk ook nog wat meer erkenning in Vlaanderen, maar daar zal eind dit jaar wel verandering in komen als ze in de grote kerstspecial zal optreden, te zien op de 4 grootste tv-zenders van het land in zowel Vlaanderen als Wallonië.

avatar van musicfriek
Die erkenning is een kwestie van tijd, ze is erg goed bezig. Amigo is de favoriet hier en vooral haar video's zijn een genot om naar te kijken, prachtige vrouw. Vrij laag gemiddelde trouwens, maar gelukkig zijn er users die dit wel weten te waarderen Ga hier nog bezig om een album top 50 te maken over 2020 en deze komt er zeker in te staan.

In haar Tiny Desk Concert van januari 2021 is een gestripte versie van Dilemme te horen, wat mij betreft nog beter dan het origineel!