Goo Goo Dolls - It's Christmas All Over (2020)

Label: Warner

1. Christmas All Over Again (4:19)
  2. Shake Hands with Santa Claus (2:42)
  3. This Is Christmas (3:42)
  4. Christmas Don't Be Late (1:58)
  5. Better Days (3:41)
  6. You Ain't Getting Nothin' (2:46)
  7. Let It Snow (2:38)
  8. Have Yourself a Merry Little Christmas (3:39)
  9. Hark! The Herald Angels Sing (2:53)
  10. The Christmas Party (5:06)
avatar van Monsieur'
Stiekem heel benieuwd naar.

avatar van Monsieur'
Twijfels, ga ik dit veel opzetten? Ik ben aan de ene kant helemaal geen kerst(muziekfan. Aan de andere kant, zouden de zoetgevooisde klanten van Rzeznik me niet over de streep trekken dit rare coronajaar?
Hoewel begrijpelijk is het erg jammer dat er naast You Ain't Get Nothing en This Is Christmas geen originele tracks opstaan van de band. Hoe leuk had het geweest als ze in de herfst van hun carriere nog een eigen kersthit hadden gescoord. Ik hoop daarentegen This Is Christmas het goed gaat doen. Een dromerige track die ontzettend in je hoofd blijft hangen.
You Ain't Get Nothing brengt een jazzy Rzeznik ter gehoren, een leuke afwisseling in zowel sound als tekst dan we meestal van de romanticus gewend zijn.

Een gemiste kans is Better Days, de Goo Goo Dolls-klassieker is hier ingezongen door de dochter van de toetsenist. Was hierover een kerstsausje gegoten met de karakteristieke stem van John dan had dit misschien wel een revival kunnen zijn. Wel is het leuk dat Robby Takac consistent nummers krijgt - of je er nu fan van bent of niet - de band blijft hierin eigenzinnig.
Over de kerstklassiekers kunnen we kort zijn. Dit zijn (voor mij in ieder geval) vooral Amerikaanse nummers. Ik ken Hark! The Herald Angels Sing, Christmas Dont Be Late, Shake Hands With Santa Claus en Christmas All Over (van Tom Petty?) niet echt. Mooie liedjes stuk voor stuk.

Mochten de lampjes op straat branden, en Corona ons thuishouden, wellicht dat ik in een impusieve bui deze CD dan op de kop tik... hij is beschikbaar in mooi rood vinyl.
Een leuk uitstapje van mijn favoiete band - wie weet wat het ze brengt.