Ötzi - Storm (2020)

7. Eight Cups (2:49)
  8. Outer Bounds (2:17)
  9. 15 Stars (4:54)
  10. Storm (3:54)
Verfrissende postpunk/gothic rock band die geheel uit dames bestaat, wat ook weer eens wat anders is dan al die mannenbroeders en zangers! Ik heb het album nu een paar keer beluisterd op hun bandcamp en het origineel besteld. Voor een vlugge vergelijking hoor ik een mix van Siouxsie en Xmal Deutschland. Erg 80's dus en dat past uiteraard wel in mijn straatje.

Storm | Ötzi - otzi.bandcamp.com

Waan je terug naar de hoogtijdagen van postpunk en je krijgt met dit overweldigende tweede album van deze vier dames met de merkwaardige naam Ötzi een griezelig doch overtuigend retrospectief te horen. Natuurlijk liggen de vergelijkingen op de loer en kan ik Siouxsie noemen e.a. Laat ik dat nu eens niet doen. Wat mij zo verrast is dat jonge bands als deze dat typische geluid van weleer opnieuw tot leven weten te brengen en het zo weten te doen dat het ook nog verfrissend en nieuw klinkt.