Thomas Fehlmann - Lowflow (2004)

Zwitserland

6. Intertwine (0:39)
  7. Hana (5:10)
  8. Alice Springs (5:10)
  9. Springer (5:12)
  10. Andrea Is Delighted (6:41)
  11. Intersect (1:10)
  12. Feat (5:33)
  13. Fellmaus (6:03)
thejazzscène
Thomas Fehlmann, een zwitser wiens werk hooggewaardeerd wordt bij hetlabel Kompakt. In 2004 brengt hij dit album uit op een ander label, een label gespecialiseerd in experimentele elektronica en kleine broertje van Warp records; Plug Research.
Fehlmann brengt hier een ongewoon plaatje uit. Hij gaat weer in de weer binnen het minimalhouse/techno genre en komt op de proppen met een erg knap uitgewerkt album. Een album waarbij de geluiden haarfijn en bijzonder zuiver zijn. Dat blijkt ook niet onjuist te zijn toen ik hoorde dat Fehlmann alles zelf aan dit album heeft gedaan, behalve de harige hoes dan.

Een hoogvlieger in de minimal. Doet ook licht denken aan Dominik Eulbergs' conceptuele platen.