The Hives - Live at Third Man Records (2020)

Zweden
Label: Third Man

1. Come On! (1:26)
  2. Walk Idiot Walk (4:56)
  3. Main Offender (3:21)
  4. My Time Is Coming (3:48)
  5. Hate to Say I Told You So (5:23)
  6. I'm Alive (5:40)
  7. Tick Tick Boom (8:52)
  8. Hate to Say I Told You So [Radio Edit] (4:08)
avatar van AOVV
Niet de eerste band/artiest om op de treden in de stal van Jack White, en ook zeker niet de laatste. The Hives maken er een energieke show van, aangevuurd door frontman Howlin' Pelle Almqvist, wiens megalomaan overkomende ego nu en dan iets te nadrukkelijk zijn stempel wil drukken op het zaakje. Dat maakt dat er nogal wat ongein verkocht wordt - in de juiste dosis kan dat gelabeld worden als "sfeervol bullshitten", hier werkt het eerder op de zenuwen helaas.

Helaas, zeg ik erbij, want de songs zelf worden strak uitgevoerd, een veelbelovende voorbode voor het nieuwe album, zou ik durven concluderen. The Hives kunnen het nog! Hopelijk blijkt die nieuwe plaat een return to form want de vorige, Lex Hives, was een wel zeer zwakke worp.

3 sterren