Johnny Cash and The Royal Philharmonic Orchestra - Johnny Cash and The Royal Philharmonic Orchestra (2020)

Country
Label: Legacy

1. Man in Black (3:19)
  2. Galway Bay (3:01)
  3. Girl from the North Country (4:44)
  4. I Came to Believe (3:42)
  5. A Thing Called Love (2:33)
  6. The Loving Gift (2:24)
  7. I Walk the Line (3:10)
  8. Farther Along (3:55)

met Duane Eddy

9. Flesh and Blood (2:27)
  10. The Gambler (3:41)
  11. Ring of Fire (2:45)
  12. The Highway Man (3:24)
Bij sommige artiesten past zo'n arrangement gewoon niet. Daarnaast veel te simpel uitgevoerd. Die twee platen met Roy Orbison waren veel interessanter.

Helemaal eens... het lijkt een beetje “James Last Dressed in Black”. Deze laat ik liggen

avatar van Poles Apart
De makers van deze reeks lijken het rijtje af te gaan. Lekker uitmelken die hap. Neil Diamond ook al aan de beurt. Vind het helemaal niks toevoegen aan de originele nummers van al die artiesten, het is zo'n gemaakt/gefabriceerd product, bedacht door een slim marketingteam dat een nieuw gat in de markt gevonden heeft.

avatar van Joshua68
De eerste van Orbison en ook die van Elvis waren wmb geslaagd. Bij Cash werkt het niet. Deze is inderdaad totaal overbodig.

avatar van AOVV
De liedjes zijn mooi, maar gaan, samen met de stem van Cash, niet goed samen met het orkest, vind ik. Ik heb deze wel beluisterd als Cash-liefhebber, maar dit is voor mij helaas geen succesvolle combinatie.

2,5 sterren

avatar van RonaldjK
Een heerlijk zondagochtendplaatje bleek vanochtend weer eens, al draai ik 'm meestal op winteravonden.

Een prima lijstje klassiekertjes van Johnny Cash, met aangename lichte orkestrale saus door het Royal Philharmonic Orchestra. De duetten met nonkel Bob Dylan, eega June Carter, Duane Eddy en de afsluiter met The Highwaymen zorgen voor extra variatie.
Samengesteld door zoon John Carter Cash, waarbij de cd-editie is voorzien van een twaalf pagina's tellend boekje met de nodige achtergrond- en trackinformatie plus foto's.

Met het orkest wordt de muziek net iets warmer; je mag het kitscherig of overbodig noemen, ik ben er op z'n tijd voor in de stemming. Orkestrale countrypop, een goede kop koffie erbij...
Als postuum project een zoet dessert bij de discografie van de man in het zwart.