LeAnn Rimes - Family (2007)

Country
Label: Curb

1. Family (3:55)
  2. Nothin' Better to Do (4:26)
  3. Fight (3:28)
  4. Good Friend and a Glass of Wine (3:34)
  5. Something I Can Feel (3:43)
  6. I Want You with Me (3:34)
  7. Doesn't Everybody (3:53)
  8. Nothing Wrong (4:23)

met Marc Broussard

9. Pretty Things (3:46)
  10. Upper Hand (3:52)
  11. One Day Too Long (3:39)
  12. What I Cannot Change (5:24)
  13. Til We Ain't Strangers Anymore (4:50)

met Bon Jovi

14. When You Love Someone Like That * (4:40)

met Reba McEntire

avatar van Ericos
Al een tijdje niks van deze vrouw gehoord in Nederland.
Zal daar met dit album verandering in komen?

Ze heeft in ieder geval een prachtige stem.

avatar van Angelo
Tot dusver het meest briljante samen met 'This woman' album van LeAnn Rimes. Helaas werd deze CD alleen uitgebracht in Amerika, waar het album debuuteerde op #4 in the Billboard Top 200. Desalniettemin was het album wel te koop in Europese CD-winkels maar trok nauwelijks aandacht.

Het album is een combi van country, pop, bluegrass en rock. Het beste nummer is verreweg 'Nothing better to do', dat werd verkozen tot eerste (lead)single van het album. In Amerika deed het weinig en op de Europese markt werd de single niet uitgebracht, misschien aangezien de country-getinte muziek te weinig leeft hier. En da's nou jammer, vooral aangezien fans (voor zover die er nog zijn) dit misschien wel het beste nummer vonden sinds 'How do I live' of 'Can't fight the moonlight'. Het meest bijzondere aan 'Nothing better to do' is echt de songtekst. Zelfs wat Amerikanen hadden geen flauw idee waar het nummer nou eigenlijk over ging, terwijl het wel een "leuke" boodschap heeft.

Verder is de tweede single 'Good friend and a glass of wine' ook echt een heerlijk nummer die -wederom- net als bijna alle singles van LeAnn Rimes, flopte. Een ander hoogstandje is 'One day too long' en 'Family' de titeltrack mag er ook best zijn. De duetten met Marc, Reba en Bon Jovi zijn ook prima nummers en de overige nummers zijn ook best te pruimen.

Je moet er niet te vaak naar luisteren maar voor af en toe is het een heerlijke plaat! Ik hoop dat LeAnn weer mainstream zal 'aanslaan'. Binnenkort komt er een geheel coveralbum uit met country classics uit/van de US. De CD zal 'Lady and gentlemen' gaan heten, ik hoop dat dit album, ongeacht de onorginaliteit, een groot succes in Amerika voor haar zal gaan worden!

3,5* voor 'Family'.