Cliff - Music... The Air That I Breathe (2020)

1 stem

Label: Warner

1. Falling for You (3:13)
  2. The Air That I Breathe (4:20)

met Albert Hammond

3. Here Comes the Sun (3:02)
  4. It Is Well Inside My Soul (4:16)

met Sheila Walsh

5. Older (3:47)
  6. PS Please (3:36)
  7. Where or When (3:31)
  8. I Could Be Persuaded (3:54)

met Bellamy Brothers

9. Too Much Heaven (5:13)
  10. Taking Control (3:34)

met Bonnie Tyler

11. Let It Be Me (3:18)
  12. (It's Gonna Be) Okay (3:30)

met The Piano Guys

avatar van Marco van Lochem
Sir Cliff Richard werd 14 oktober jl. 80 en heeft recent zijn, naar verluid, 45e studio album uitgebracht. Dat laatste is al indrukwekkend, maar als je dat als 80 jarige doet, mag je daar, ongeacht de kwaliteit van dat nieuwe schijfje, een diepe buiging voor maken.
De debuutsingle “MOVE IT” verscheen eind augustus 1958 en zijn debuutalbum, “CLIFF SINGS” verscheen ruim een jaar later, in november 1959. “MOVE IT” was een groot succes in Engeland, waar het net niet de nummer 1 positie wist te halen. Cliff groeide uit tot een tieneridool en de hits “LIVING DOLL”, “PLEASE DON’T TEASE”, “I LOVE YOU”, “THE YOUNG ONES”, “SUMMER HOLIDAY” en “LUCKY LIPS” droegen bij aan dat succes. Hij acteerde ook in een aantal films, maar in de tweede helft van de jaren ’60 nam het succes af, maar ook toen bracht hij enkele toppers uit, zoals “THE DAY I MET MARIE” en “CONGRATULATIONS”, waarmee hij in 1968 deel nam aan het Eurovisie Songfestival.
Dat deed hij in 1973 nog een keer met “POWER TO ALL MY FRIENDS”, maar beide keren wist hij het festival niet te winnen. Een paar mooie hits die hij in de jaren zeventig scoorde zijn “MISS YOU NIGHTS”, “DEVIL WOMAN” en “WE DON’T TALK ANYMORE”.
De jaren tachtig waren hem ook nog goed gezind met hits als “CARRIE”, “DREAMIN’”, “DADDY’S HOME”, “THE ONLY WAY OUT”, “LIVING DOLL” met The Young Ones en “SOME PEOPLE” in 1987.
Dat nummer was lange tijd de laatste Top 40 hit voor in 1995 tot “Sir” benoemde zanger. In 1999 stond hij nog één keer in de Nederlandse Top 40 met “THE MILLENNIUM PRAYER” en daarna liet het Nederlandse publiek de sympathieke zanger links leggen, maar gelukkig was dat niet het geval in zijn thuisland.
Hij bleef derhalve ook albums maken en 2 weken geleden, op 30 oktober, verscheen dus “MUSIC...THE AIR THAT I BREATHE”, een album waarop 12 songs staan, waarvan 5 eerder verschenen duetten, echter niet op een album van Cliff. De rest zijn nieuwe songs, waarvan er 2 speciaal voor hem geschreven zijn en de 5 covers. Van die covers vallen “HERE COMES THE SUN” van The Beatles en “TOO MUCH HEAVEN” mij in positieve zin op, leuke nummers. De twee nieuwe songs zijn de opener “FALLING FOR YOU”, een lekkere midtempo liedje met een mooie melodielijn en “PS PLEASE”, een liefelijke ballad.
Natuurlijk hoor je aan de stem van Cliff Richard dat hij 80 jaar is, want er is wel degelijk slijtage te horen, zonder dat zijn klank verloren is gegaan.
De titel van het album zegt volgens mij alles over hoe Cliff in het leven staat en in leven blijft, want zolang hij muziek blijft ademen, kunnen we nog jaren van blijven genieten.

avatar van Wandelaar
Tweede album bij Warner waar hij een nieuwe kans kreeg na de uitgesproken rotperiode door vermeend kindermisbruik. Rechtgezet en tot een goed einde gebracht allemaal. Niets nieuws op deze schijf, maar: petje af toch voor deze doorgewinterde artiest. Krijgt gewoon 4 kerststerren.