Bastien Keb - The Killing of Eugene Peeps (2020)

Soul / Jazz
Label: Gearbox

1. Main Title (1:47)
  2. Lucky (Oldest Grave) (4:05)
  3. Rabbit Hole (3:23)
  4. God Bless Your Gutters (1:10)
  5. Theme for an Old Man (3:27)
  6. Can't Sleep (1:16)
  7. All That Love in Your Heart (3:44)

met Claudia Kane

8. Young Ponies (2:49)
  9. Street Clams (3:12)
  10. Paprika (4:38)

met Cappo

11. Israel Ate His Own Mind (0:46)
  12. Bookie (1:41)
  13. The Clerk / Murmurs (0:45)
  14. The Trains Don't Keep Me Up Now (2:12)
  15. Lucky [Reprise] (2:13)
  16. Alligator (5:31)
  17. The World Creaks (1:57)
avatar van vins75
Dit vind ik dus echt heel fijn. Alsof Tom waits en Curtis Mayfield een liefdesbaby hebben verwekt met Bitches Brew als achtergrondmuziek.

avatar van Minneapolis
Bij eerste beluistering mij wat te smoezelig en deprimerend, maar wél intrigerend. Bij een folk plaat kan ik dat soms goed hebben, maar van een soul/ jazz plaat wil ik me beter gaan voelen als het ding speelt. Vooral de (Bon Iver achtige) zang en gesproken stukken (inderdaad Tom Waits is een goede associatie hier) zijn nogal donker.
De instrumentale nummers, als o.a. Street Clams en het te korte Bookie, vind ik wel mooi. Sommige stukken lenen zich wel voor een mooie 70's stijl soundtrack (ik weet niks van de achtergrond van deze plaat). De ene keer zit ik, met genoemde nummers, qua gevoel bij Marvin Gaye's Trouble man en dan met de zoete neurie zang van All That Love in Your Heart weer in Europese cinema van de jaren 70.
Apart plaatje. Jammer dat het zo fragmentarisch is. Dat maakt het voor mij minder interessant als album.