De Infernali - Symphonia De Infernali (1997)

1 stem

Zweden
Electronic
Label: Nuclear Blast

1. Into the Labyrinths of Desolation (5:08)
  2. Ave Satan (4:31)
  3. Orcus Cursus (4:37)
  4. Sign of the Dark (5:40)

met Dan Swanö

5. Revival / Paroxysmal Winds / Forever Gone (6:27)
  6. Atomic Age (4:09)
  7. Liberation (1:51)
  8. X (1:41)
avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
De Infernali was een soort van (Dark) Ambient / Industrial-project van Dissection-frontman Jon Nödtveidt en Mikael Andersson.

Symphonia De Infernali is het enige album wat ze hebben uitgebracht en bevat een weliswaar niet al te bijzondere combinatie van toch wel redelijk sfeervolle, melodieuze ambient-klanken en eigenlijk zeer fout klinkende industrial-techno wat niet zou misstaan als achtergrond-muziek voor geweldadige computer-spellen als Doom en Mortal Kombat.

De muziek van De Infernali word ook wel omschreven als Satanic-Ambient-Evil-Techno-EBM: een nogal puberale maar tegelijkertijd toch wel passende omschrijving voor een obscuur plaatje wat dankzij de ambient-tracks toch enigszins de moeite waard is.
Verwacht echter absoluut niet de grootsheid van Dissection, omdat Jon Nödtveidt hierachter zit en verwacht al helemaal geen metal, maar toch vind ik dit een best een geinig plaatje. Het klinkt zo fout dat het ergens weer leuk wordt namelijk.

Gewoon een apart, zwargallig rariteitje deze De Infernali. Niets bijzonders, maar gelukkig niet zo erg dat er niet naar te luisteren valt.

En oh ja, Dan Swanö is te horen op "Sign of the Dark".