Iron Savior - Skycrest (2020)

1 stem

Duitsland
Label: AFM

1. The Guardian (1:17)
  2. Skycrest (4:29)
  3. Our Time Has Come (4:48)
  4. Hellbreaker (5:36)
  5. Souleater (4:56)
  6. Welcome to the New World (4:29)
  7. There Can Be Only One (4:11)
  8. Silver Bullet (6:24)
  9. Raise the Flag * (4:35)
  10. End of the Rainbow (5:20)
  11. Ease Your Pain (5:45)
  12. Ode to the Brave (4:30)
Mssr Renard
Raise the Flag of Heavy Metal. Iron Savior was en zal altijd middelmatige heavy metal ala Judas Priest maken, maar zal mij nooit gaan overtuigen. Het is allemaal vast goed bedoeld maar kom op, zelfs de muziekvideo enthousiasmeert niet: https://www.youtube.com/watch?v=iMw_UuIOQOk

avatar van BlauweVla
Weer zo'n metal release die klinkt als alle anderen. Die clip mocht inderdaad niks kosten zeg haha ik kan Iron Saviour nog wel de credits geven dat ze dit soort klinkende metal eerder maakte als Judas Priest zelf...

BlauweVla schreef:

Waarmee ze hun eigen genre starten: volkwagenmetal.

avatar van Edwynn
Is dat zo? Piet Sielck en Kai Hansen go way back maar Iron Savior stond er pas in de jaren 90 als band.

Mssr Renard
Ik las niet goed. Nee, Priest heeft Priest-klinkende metal zelf uitgevonden. In de jaren 90 kwamen Iron Savior, Primal Fear, Holy Mother en al die andere kopiekatten.

avatar van BlauweVla
Tuurlijk is Judas Priest een mede uitvinder van het genre. Maar pas op de laatste 4 a 5 platen klinken ze ongeveer zoals Primal Fear en ook Iron Savior. De jaren 90 platen van Priest zijn anders en ook in de jaren 80 klonk het toch ook niet niet echt zoals dit. Dat is wat ik wilde zeggen.

Mssr Renard
Ik ben geen Priest-kenner, maar volgens mij heb je een beetje een punt. Wat ik me kan herinneren was Painkiller hun eerste harde plaat.

Maar het twinleadgitaarspel deden ze wel al heel lang.

avatar van BlauweVla
"Painkiller" is inderdaad ergens wel te refereren aan dit soort metal: qua felheid en beukwerk. Maat de algehele productie is echt anders. Plus dat de 'Duitse' bombast altijd erbij moet tegenwoordig, ook bij Priest.