Simin Tander - Unfading (2020)

Duitsland
Label: Inakustik

1. Hovering Winds (1:27)
  2. Nargees (2:30)
  3. Walk Each Other Home (6:44)
  4. Feather / I am Vertical (4:19)
  5. Sta Lorey (4:45)
  6. Walli de Haal Ne Wayee (3:44)
  7. Unfading (4:59)
  8. Yar Kho Laro (4:28)
  9. Deserted (1:58)
  10. Nana (2:47)
  11. The Sea Is Near (3:24)
  12. Breath (1:05)
  13. Nargees Afterglow (3:04)
  14. And the Water Stretches Far Away (4:40)
  15. The Times They Are A-Changin´ (4:55)
avatar van Broem
Een van mijn favoriete zangeressen van de afgelopen jaren. Heeft enorm veel indruk gemaakt toen ik haar in de Lantaarn in Rotterdam zag optreden en het album Tord Gustavsen / Simin Tander / Jarle Vespestad - What Was Said (2016) live liet horen. Uiteraard met een waanzinnige begeleiding. Werkelijk subliem en zelden zoveel passie en vakmanschap gehoord. Ze is afkomstig uit Duitsland en heeft een Afghaanse vader. Nu weer een soloalbum. Ze zingt enkele nummers in haar vaders taal pastho. Dat geeft het album een bijzondere sfeer. Ingetogen en met veel emotie gezongen en gespeeld. Dikke aanrader.

avatar van Broem
Had ik al gezegd dat dit album een dikker aanrader is! Prachtige liedjes die worden gezongen en gespeeld alsof het de laatste keer is. Nou ja, gewoon erg goed dus. Veel gedraaid de afgelopen tijd en deze dame heeft mij weer te pakken. Dit deed ze al eerder (zie bovenstaande post) maar kan er geen genoeg van krijgen. Bezwerend. Hopla, 0,5* erbij.

Mooie eerste soloplaat, gezongen in diverse talen en dialecten zoals Farsi, bedwelmt, fascineert en is subtiel gemaakt. Met een woord adembenemend mooie pop/ jazz liedjes, die je even in een sprookjeswereld terrecht zet. Op Vinyl verkrijgbaar onder het genot van een rode wijn rijpt deze het best.

avatar van Leptop
Pffff....wat een stem, wat een productie... 4* om mee te beginnen.

avatar van Minneapolis
Zo'n nummer als Deserted.. Haar stemgeluid, maar ook de opname kwaliteit, doet me aan sommige platen van Patricia Barber denken.