Ad Vanderveen - Treasure Keepers (2020)

Roots
Label: Continental Europe

1. David and Goliath (3:35)
  2. Treasure Keepers (5:30)
  3. End of Me and You (3:40)
  4. Sixty Thousand Thoughts (2:57)
  5. Death Is for Others (2:40)
  6. Looking Through Your Eyes (2:57)
  7. Puppet Show (2:43)
  8. Times Like These (4:59)
  9. If I Can Do It So Can You (4:13)
  10. Lonely You Are (3:22)
  11. Motherland (3:03)
avatar van Bartjeking
Zoals gebruikelijk weer een degelijk werk van Ad Vanderveen, toch een parel in ons Nederlandse Americana-landschap. Vergelijkingen met Neil Young blijven opgaan, maar de laatste 5 jaar vind ik Ad deze held toch naar de kroon stijgen. En ja, die vergelijking is belachelijk en een beoordeling moet op zichzelf staan, maar een beetje prikkelen kan geen kwaad.

Ben er overigens voorstander van om de tekst van het Wilhelmus weg te gooien en Motherland voortaan te spelen bij interlands van het Nederlands elftal (ook hier kun je niet om Neil Young heen). Was het laatste wat ik op deze plaat had verwacht, een bewerking van het volkslied.

avatar van Brunniepoo
Ja, die Wilhelmusbewerking komt wat onverwacht, maar ik vind het wel erg sterk eigenlijk.