Red Sea - Blood (1994)

Rock / Metal
Label: Rugged

1. Soulshaker (4:50)
  2. Blood (4:52)
  3. Wolves at the Door (7:19)
  4. Dust to Dust (5:32)
  5. Last Days of Winter (4:36)
  6. Walk on Fire (3:57)
  7. Shades of Purple (5:18)
  8. Hellbound Train (5:29)
  9. Losin My Way (5:50)
  10. Down Home Static (1:04)
  11. Tears of Joy (4:44)
avatar van MetalMike
Ben zo gek op deze cd. Lekkere pure bluesy Hard Rock zo puur als het maar kan. De band is een voortzetting van Badlands (ritmesectie) en reli-rock band Die Happy. Heb niet al te veel van de laatste band gehoord, maar de stijl van déze band komt wel overeen met Badlands, zeker ook in combinatie met de geweldige zang die gelijkenissen vertoont met Ray GIllen. Geen kopie echter, dat niet. Tekstueel ligt het in de religieuze hoek, van Die Happy dus. Niet belerend, vertellend. En erend.
Opener komt er meteen lekker in met een zalige baspartij en zodra de zanger zijn strot opentrekt weet je, dit wordt ouderwets genieten. Flexibele stem, bluesy en trekt ook de hogere noten, maar niet op een schelle manier. Op de Gillen manier, smooth en sexy, maar waar de muziek en nummer het nodig heeft. Lekkere open pure produktie, geeft een zalige sfeer aan de gehele elpee.
3e Nummer "Wolves At The Door" heeft een Purple sfeer, zoals wel vaker terugkomt op de cd. De bas (hoewel het een kopie is van de opening van Stealin' van Uriah Heep), de opbouw, het ademt Purple.
"Dust To Dust" de 4e parel is een heerlijk slow heavy slow-Blues burner, machtige vocalen wederom, meeslepend. "Last Days Of Winter" verkeerd een beetje in de epische hoek, maar zoals Coverdale zou zeggen "as always, with a touch of the Blues". Ik proef hier zeker ook Badlands. De zang op dit nummer is werkelijk weergaloos, gaat alle kanten op... en alle goede kanten. Zeer indrukwekkend.
Ik ga niet alle nummers bespreken hier, post wordt nu al lang. Het is puur genieten, de gitarist is geen Jake E. Lee, die virtuositeit heeft 'ie niet, maar hij heeft de juiste riffs en vult de solo's heerlijk in. Doet wat 'ie moet doen, met stijl. Ritmesectie is wel bekend lijkt me zo, voor wie Badlands kent. Ìk wil er nog één nummer uithalen... en wel de afsluiter "Tears Of Joy". Een bijzonder fraai Gospel Hard Rock nummer. Mooie tekst, waanzinnige goede zang (ja, wederom), een afsluiter die doet smachten naar meer... maar dat kwam helaas niet.
Al met al, niet alleen een verering naar de Heer, maar zeker ook naar Deep Purple, de hele cd smaakt naar Deep Purple ten tijde van Fireball en Machine Head. Met een Badlands sausje. Ik zou zeggen: tast toe en smullen maar...