Lou Christie - Lou Christie (1963)

Label: Roulette

1. Two Faces Have I (2:44)
  2. Mr. Tenor Man (2:23)
  3. Have I Sinned (2:30)
  4. All That Glitters Isn't Gold (2:25)
  5. To Be Loved (2:20)
  6. The Gypsy Cried (2:05)
  7. How Many Teardrops (2:01)
  8. Tonight (I Fell in Love) (1:30)
  9. When You Dance (2:35)
  10. Stay (1:58)
  11. Tears on My Pillow (2:16)
  12. You and I (Have a Right to Cry) (2:30)
avatar van jorro
Helaas moet ik bij dit album melden dat ik in mijn leven nog niet vaak zo'n slecht album heb gehoord als dit. De zang, de achtergrondzang, het is beide niet om aan te horen. Soms is het zelfs lachwekkend. En hoe het bestaat dat dit een 64e positie scoort in de 100 Greatest Albums of 1963? Wie het weet mag het zeggen.

avatar van LucM
Ik ken dit album niet, ik bezit enkel een compilatie van Lou Christie maar Two Faces Have I en The Gypsy Cried (die daar beiden ook op staan) vind ik in ieder geval erg leuke tragi-komische popsongs.

avatar van jorro
Het is in zijn geheel te beluisteren op spotify. Het zijn vooral de stukken waarin Lou Christie gebruik maakt van zijn hoge stemgeluid (falset?). Dat gebeurt ook in de beide songs waar LucM op doelt in zijn reactie. Ik vind die stem nogal onnatuurlijk overkomen en zeker een album lang er naar luisteren vind ik knap. Ik breng dat niet op. Verder valt het me op dat de albums van 1962 me over het algemeen beter zijn bevallen dan wat ik tot nu toe van 1963 heb gehoord. Maar ik ben nog niet eens halverwege.