menu

Xavier Cugat & His Orchestra - Rhumba with Cugat (1941)

mijn stem
3,50 (2)
2 stemmen

Verenigde Staten
Wereld
Label: Columbia

  1. Cachita (2:42)

    met Machito

  2. Duerme (2:44)

    met Carmen Castillo

  3. Yo Ta Namora (2:53)

    met Miguelito Valdes

  4. Anna Boroco Tinde (2:47)

    met Miguelito Valdes

  5. Acercate Mas (2:40)

    met Carmen Castillo

  6. Lamp of Memory (3:01)

    met Carmen Castillo

  7. Negra Leono (3:12)

    met Miguelito Valdes

  8. La Cumparsa (2:44)
totale tijdsduur: 22:43
zoeken in:
avatar van herman
3,5
Rhumba with Cugat" van Xavier Cugat, uitgebracht in 1941, is een levendig album dat de Latijns-Amerikaanse muziekscene uit die tijd belichaamt. Cugat, een Spaans-Cubaanse bandleider en violist, was een pionier in het populariseren van Latijns-Amerikaanse muziek in de Verenigde Staten. Zijn vermogen om ritmische en aanstekelijke rhumba-klanken te combineren met zijn levendige orkest, maakte hem een icoon van de exotische dansmuziek.

De rhumba, afkomstig uit Cuba, kenmerkt zich door zijn opzwepende ritmes en sensuele bewegingen. Cugat's album weerspiegelt deze kenmerken perfect, waarbij de dansbare melodieën de luisteraar meenemen naar een wereld van zwoele Latijnse klanken.

Miguelito Valdes en Carmen Castillo, twee getalenteerde artiesten, voegden een extra dosis flair toe aan dit album. Valdes, met zijn krachtige stem en charisma, schittert op nummers als "Babalu" en "Rumba Rumbero", terwijl Castillo haar melodieuze stem laat horen op tracks zoals "Jungle Drums" en "Elube Chango". Hun samenwerking met Cugat verrijkte de muzikale ervaring, waarbij hun vocale talent de rhumba-ritmes nog meer glans gaf.

"Rhumba with Cugat" biedt een verzameling vurige, dansbare nummers die een nostalgische sfeer oproepen. Hoewel deze muziekstijl niet mijn favoriet is, heeft dit album een zekere charme die af en toe opgezet kan worden voor een vleugje exotische muzikaliteit. Het vormt een interessante inkijk in de Latijns-Amerikaanse muziekwereld van die tijd, al weet het mijn opwinding slechts in beperkte mate te wekken.

NB. Het leek me wel aardig om een aantal oudere albums dat ik leuk vind, maar waar nog geen bericht bij staat, te voorzien van een recensie. Voor mij is het ook gelijk een poging om te oefenen met 'prompt engineering' in ChatGPT, die ik als brainstormbuddy gebruik.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:04 uur

geplaatst: vandaag om 23:04 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.