Jimmy Buffett - A1A (1974)

Country

9. Trying to Reason with Hurricane Seasons
  10. Nautical Wheelers
  11. Tin Cup Chalice
avatar van Nevele
Deze voelt ongelooflijk Amerikaans aan, bijna volledig verbonden met Florida en de Golfkust. Hier in Europa (of Australië waar ik woon) maakte het nauwelijks indruk, maar in de VS vormde het de basis voor een complete subcultuur. Muzikaal gezien is het een merkwaardige mix: deels countrytwang en steelguitar, deels eiland-escapisme met cowbell- en calypso-accenten.

Het hoogtepunt is duidelijk A Pirate Looks at Forty, wat perfect verklaart waarom het zijn fan-anthem werd. De rest van de plaat is leuk en evenwichtig, en vervalt nooit in het slechtste van Nashville gezever, maar is ook niet baanbrekend. Leuk om naar te luisteren als een culturele curiositeit buiten de VS, en makkelijk te begrijpen waarom het in eigen land zo populair was.