Blue Yonder - Blue Yonder (1987)

Label: Atlantic

1. Windsong (4:11)
  2. House of Love (4:59)
  3. When Grace Is Falling (4:39)
  4. In the Rain (3:36)
  5. Still I Love (5:07)
  6. The Long Haul (4:49)
  7. Something for the Pain (5:09)
  8. Indigo (5:38)
  9. Secret Miracle (4:47)
Een album wat ik ook weer tegen kwam in mijn collectie. Waarschijnlijk ergens voor weinig aangeschaft en zeer zelden gedraaid, want ik herken niets.
Blue Yonder bestaat uit zangeres Sandy Stewart, die ook wat instrumenten bespeelt en David Munday. Sandy Stewart heeft in 1984 een solo plaat gemaakt, Cat Dancer en is ook bekend vanwege samenwerking met Stevie Nicks. Ze heeft wat nummers geschreven voor haar album 'the wild heart' en ook een nummer geschreven voor Fleetwood Mac op het album Tango in the night : 'Seven wonders'.
David Munday is meer een gastmuzikant/producer en speelt met een heleboel bands/artiesten mee op hun albums.
Wat me opviel dat dit album uitgegeven is door Atlantic, toch een gerenommeerd label.
Dan de muziek. Nu ik het weer beluister snap ik direct dat ik het bijna nooit op heb gehad. Het lijkt een beetje op een matig Fleetwood Mac, het is echt een jaren 80 album met een productie waar ik niet weg van ben. De gastmuzikanten zijn best redelijk, waaronder Steve Hogarth, maar dat verhoogt de kwaliteit niet echt. Het is echte AOR muziek, Amerikaans geproduceerd, waar ik heel weinig mee heb en ook niet echt kan waarderen.
De nummers op zich zijn ook niet echt goed, niets blijft hangen.
Ik zag dat er één stem gegeven is en dat nog wel met 5 sterren. Ik hoor dit er niet vanaf, maar smaken verschillen zullen we maar zeggen. Hoger dan een 2,5 stem kom ik jammer genoeg niet.