Mayra Andrade - Navega (2006)

Cuba
Wereld
Label: Coast to Coast

1. Dimokransa (4:26)
  2. Lapidu Na Bo (4:23)
  3. Mana (4:35)
  4. Funuka (3:45)
  5. Comme S'il en Pleuvait (3:43)
  6. Nha Sibitchi (3:44)
  7. Lua (3:07)
  8. Navega (6:12)
  9. Poc Li Dente é Tcheu (3:52)
  10. Dipidida (4:31)
  11. Nha Nobréra (3:50)
  12. Regasu (6:17)
fredpit
Prachtig debuutalbum van deze pas 20 jarige Kaapverdiaanse schone.

Ik had zelf enkele luisterbeurten nodig om er achter te komen dat dit toch wel iets meer is als een zomers deuntje.
Prachtige stem , vol karakter en emotie. Het album bevat voldoende afwisseling en klinkt erg volwassen voor een debuut. Beetje folk, zuid-amerikaans, franse invloeden...mooi!

clipje

prachtig!! (let op man achtergrond, 3min.07 )

avatar van Jesusfreen
Heb deze plaat al van afgelopen zomer op m'n computer staan, moet zeggen dat de herfstige zomer er toch wat zonniger van werd.

avatar van Urbanoetang
@fredpit : Je haalt de woorden uit m'n mond. Comme s'il ne pleuvait staat bij mij elke ochtend op voordat ik wegga. Maakt me een stuk positiever.

avatar van gerard wiekens
Gisteren een concert meegepikt van deze schoonheid. Zeer te pruimen... Heb mij meteen daarna maar het cd'tje (gesigneerd!) aangeschaft.

pretfrit
Geweldige muziek..en niet alleen bij deze tropische temperaturen.

avatar van Rhythm & Poetry
Wat een knappe vrouw. Hier ga ik de muziek eens van beluisteren.

Daad bij het woord gevoerd, conclusie: Mayra Andrade is meer dan een zeer prettige verschijning. Ze kan zeer mooi zingen, legt veel gevoel in haar stem en klinkt ook nog eens lief. Heel de cd is misschien nog wat te veel van het goede voor mij, maar als achtergrondmuziek is Navega toch bijna de perfecte plaat. Zang en instrumentaties gaan goed en harmonieus samen.

Ik ga haar telefoonnummer vragen.