Haunt - Triumph (2020)

1. Triumph (4:09)
  2. Fallen Star (4:11)
  3. Luminous Eyes (5:14)
  4. Callouses (3:49)
  5. In Show of Fame (4:22)
  6. Mosaic Vision (4:19)
  7. No Master (4:41)
  8. As Fire Burns (3:46)
avatar van ZAP!
Langspeelplaat no.3 in één jaar van deze band. Nu is dit niet de meest ingewikkelde muziek om in bulk te schrijven, repeteren en op te nemen, maar toch is het ook niet niks.

De 1e van dit jaar moet ik nog achteraan, maar deze bevalt gewoon weer heel goed. Een mooie acht.

avatar van RuudC
De kreet "stilstand is achteruitgang" noemde ik al bij het vorige album en hier zie je dat wel echt in effect treden. De keyboards zijn weer nagenoeg verdwenen. Het gitaarwerk is wel weer ok, maar op dit punt zou je tegen de band moeten zeggen: dump de zanger. Het is voor het eerst dat ik het echt begin te associeren met poppunkzang van pak em beet twintig jaar geleden (teeeeenage dirtbag baby ) en dan vooral vanwege het zeurderige geluid. Binnen de traditionele metal is originaliteit niet heel belangrijk, maar kom dan tenminste met goede songs of met de juiste energie. Bij Haunt hoor ik eigenlijk geen van beide. Waarom de band dan toch drie albums in een jaar uitbrengt, is me een raadsel.

Tussenstand:
1. Flashback