Blackberry Smoke - Live from Capricorn Sound Studios (2020)

Blues / Rock
Label: 3 Legged

1. Midnight Rider (4:00)
  2. Take the Highway (5:31)
  3. Keep on Smiling (6:19)
  4. Grits Ain't Groceries (3:57)
  5. Revival (4:10)
  6. Southern Child (5:18)
Mssr Renard
Dit eerbetoon aan Capricorn/southern rock is opgenomen samen met onder andere Jimmy Hall (Wet Willie) op zang en harmonica ( Blackberry Smoke - Live From Capricorn Sound Studios (2020, CD) | Discogs ).

Midnight Rider en Revival zijn van The Allman Brothers Band, Take the Highway van Marshall Tucker Band, Keep on Smilin' van Wet Willie, Southern Child van Little Richard en Grits ain't Groceries een oude bluesstandard van Titus Turner (bekend gemaakt door Little Milton).

Met zoveel mooie songs en plus de samenwerking met Jimmy Hall, moet dit wel een lekkere plaat zijn.

Mssr Renard
En wat een heerlijke plaat is het ook geworden.

Midnight Rider volgt een beetje het origineel, en is als opener meer dan geslaagd.
Op Take the Highway gaat de band lekker los met op dwarsfluit Marcus James Henderson die echt niet onderdoet voor Jerry Eubanks van MTB. Een lekkere jam in het midden en in het eind van het nummer.

Keep on Smiling is een prachtig eerbetoon aan de enorme hit die Wet Willie ermee scoorde in de jaren zeventig. Een vrolijke, gezellige song met Jimmy Hall himself op zang en harmonica. Ook hier wordt er lekker gejamd.

Grits ain't Groceries kende ik niet, maar dit is southern funkrock op zijn best. Heerlijke song en geweldig gespeeld. Ook hier held Jimmy Hall op leadzang.

Op Revival laten de Blackberries horen dat ze ook op een jazzrock-song kunnen jammen. Erg goed gespeeld, en dat met één drummer. Deze wordt gewoon gezongen door leadzanger Charlie Starr met achtergrondzang van The Black Betty's. Het nummer doet niet onder voor de Allmans-versie. Een mooie en eerlijke versie, waarbij Charlie een flinke scheut soul in zijn stem laat horen.

Ik ken Little Richard niet goed genoeg om te weten hoe zijn songs klinken, maar deze versie van Blackberry Smoke klinkt lekker soulful en sluit deze plaat op gepaste wijze af. Een plaat die lekker kort is, waardoor er geen onzin op staat.