Tangarine - In Stereo (2015)

Folk
Uitgebracht in eigen beheer

1. No Recall (2:43)
  2. Robert (3:55)
  3. Eyes Keep Looking (2:44)
  4. Oh This Lonely Me (2:27)
  5. Howling Wind (2:38)
  6. Rainy Land (4:17)
  7. Cold Cold Heart (5:06)
  8. Reasons (3:00)
  9. Motion of Light (1:46)
  10. What You've Been Before (3:56)
avatar van nlkink
Dit album staat hier te boek als verzamelalbum maar er is meer aan de hand. De CD was bedoeld om als extraatje aan te bieden tijdens hun In Stereo theatertour. De broers vonden het misschien te gemakzuchtig om liedjes van hun oudere album te plukken en besloten een deel van hun setlist van de theatertour bij één van de heren thuis in een sobere setting opnieuw op te nemen. Tijdens de theatertour deden de broers ook een cover van Hank Williams, Cold Cold Heart, en een nieuwe compositie, Oh This Lonely Me. Beide nummers zijn niet te vinden op de reguliere albums van de broers. Het eerbetoon aan Assenaar Robert 'Tokkel' Imker is een relatief onbekend nummer omdat het op Tangarine & Friends - A Mystery That Binds Us, Still (2010) staat, een lastig verkrijgbaar gospelalbum.
Overigens is In Stereo ook niet gemakkelijk te vinden omdat het lukte om nagenoeg de hele voorraad tijdens de theatertour te verkopen. Naar mijn weten heeft de CD de winkel niet bereikt, dit in tegenstelling van het op MM onbekende Tangarine - In Stereo Live At The Oosterpoort (2015, CD) | Discogs. Wat de broers over hadden werd in elk geval aangeboden aan de Music Vanderveen in Assen, waar ik mijn exemplaar heb gescoord. In Stereo is een leuk tussendoortje.

Ik heb de cd in een kringloop gevonden en het heeft me ook best een tijdje gekost om te ontdekken waar de cd vandaan kwam. nlkink bedankt voor je uitleg hierover. Ik heb de theatertour zelf niet gezien. Ik ken de groep meer via mijn dochter die ik samen met een vriendin ooit bij een optreden in Tilburg heb gebracht. Was in de begindagen, het jaar waarop de tweeling de huisband was van 'de wereld draait door´. Het leek me toen meer een hype en heb er verder niet veel interesse in gehad. Tot ik deze cd dus heb gekocht. En op zich is het zeer sfeervolle muziek, minimalistisch met de prachtige samenzang van de tweeling. Vergelijkingen met Simon and Garfunkel zullen altijd wel blijven, maar Tangarine is de hype duidelijk ontstegen en volwassen geworden. Mooie cd.