J Dilla - Jay Love Japan (2007)

Label: Operation Unknown

met Baatin

6. In the Streets (3:06)
  7. Believe in God (2:02)
  8. Can't You See? (2:06)
  9. Say It [Instrumental] (2:24)
avatar van waxs
Yesterday heeft echt dat typische J Dilla gevoel, de overige nummers zijn overigens ook allemaal zoals je mag verwachten tof. Ik mis trouwens volgens mij wel wat gastartiesten?

avatar van MJ_DA_MAN
Leuke EP maar een paar erg fijne Dilla-beats. 3,5*.

J. Dilla Donuts
Het album was even wennen voor mij want net als anderen had ik ook het gevoel dat er een aantal "Guests" ontbraken, maar hoe meer dit album voorbij komt hoe meer ik het waardeer, wat eerst als gemis gezien werd is omgeslagen naar een album dat wat tijd nodig heeft gehad om door te dringen maar nu doet waarvoor hij uitgebracht is, de diversiteit van deze grote man nog maar eens benadrukken. R.I.P. J. Dilla

Did you know that Jay Loved Japan as much as we love Donuts

Did you know that Jay Loved Japan as much as we love Donuts

avatar van MJ_DA_MAN
Ik heb overigens een iets andere tracklist, het nummer Feel The Beat staat er niet op en de volgorde is iets wat anders. Iemand heeft hem aangepast want eerst waren deze en mijn tracklist identiek. Uitleg? Overigens: Believe In God .

J. Dilla Donuts
Volgens mij is de het voor de release nog eens veranderd, dit is het album wat ik ook heb, het nummer "Feel The Beat" staat niet op mijn album

Harco
MJ_DA_MAN schreef:

Ik heb dezelfde als die jij hebt. Ik zal hem daarom wel even aanpassen.

Harco
Erg saaie bedoening; een aantal van Dlla's saaiste beats. Verveelt heel erg snel, en de rappers kunnen totaal niet boeien.

avatar van hiphopmaster
Jammer dat deze trip door Japan zo kort is. Heerlijke Dilla Beats!
Say It is mijn favoriet, waaronder ook de instrumentale versie. Maar eigenlijk heeft ieder nummer wel iets unieks. Alleen je kan er niet echt lekker voor gaan zitten, want voordat je het door hebt is dit avontuur al weer afgelopen. Maar zeker goed voor 4*!

avatar van Jeroen (JJ)
Gewoon een dikke 5, deze man laat je zweven met beide benen aan de vloer, veruit de beste producer, helaas geen nieuw spul van deze man meer (buiten mca-album) en dat is niet zo mooi, hip hop is de laatste jaren verandert in een wereld waarin iedereen de grote jongen probeert uit te hangen terwijl deze man al die jaren achter de schermen z'n werk heeft geleverd en de werkelijke grote man achter de inovatie van hip hop, of het nu ging om R&B, Soul of Hip-Hop, Dilla bracht iets nieuws en kreeg daar niet altijd de nodige waardering voor, dat is na z'n overlijden anders.
Dit album is gewoon weer een nieuw avontuur, voor velen is het eerst wennen maar het is een gegarandeerde klapper en mag gewoon niet ontbreken in lijst van best albums. Dikke 5

Improvision
4,5 Dilla doet het weer.

Yesterday, Believe in God en Can't You See zijn gewoon top.

tuktak
wennen is hier toch helemaal niet voor nodig? dit is een kippevelplaat nl. ongelooflijk wat een eenvoud en intensiteit in bv oh oh. een bizar vreemde combinatie, maar j dilla lukt het.

Improvision
Yesterday heeft toch wel een geweldige feel.
Jammer dat die track Sun in my Face met Blu er niet op staat. Op een andere versie (advance?) stond die wel, best ook wel een leuk nummer.

avatar van tovast
weer lekkere producties.
jammer dat sun in my face er idd niet opstaat.

avatar van Soulistic
Zonet net het origineel van The Supremes - Can't You See" gehoord.
Het is echt meesterlijk te noemen hoe Dilla gewoon zijn eigen track van deze korte sample maakt

avatar van InnerFreedomInt
jammer dat red light er niet op staat met J*Davey