Access Immortal - American Me (2007)

Label: Introspect

5. Ghetto America (3:15)
  6. Lockdown (2:44)

met Nathaniel Roberts

7. Fresh to Death (4:06)
  8. Brooklyn Smash Out (3:37)

met Poison Pen

9. Lone Star (4:18)
  10. Sharks in the Water (3:15)

met Skyzoo en Swave Sevah

11. I Have a Dream (4:26)

met Nomi

12. Acc the Villain (3:37)
  13. Days of Our Lives (4:38)
  14. Golden Era (3:18)
  15. Styles upon Styles (3:34)

met Karniege en Mediah Starr

16. American Me [Remix] (3:35)

met Reef the Lost Cauze en Akir

17. Rhyme and Reason (8:11)
raffael77
lekker album

avatar van Chrisseh
Zou je er iets meer over kunnen vertellen? Luister nu op z'n Myspace een paar van z'n liedjes, en dat klinkt best leuk... ben dus best geinteresseerd.

avatar van Chrisseh
Hm... Door een berichtje van Raffael77 deze op het spoor gekomen, en klinkt wel goed, inderdaad. Uitschieter voor mij is Acc The Villain.

avatar van waxs
Ik zag ook raffael's reactie ergens staan, ben even opzoek gegaan en ik stem in met Chrisseh; het klinkt best goed

avatar van MFPascal
Ik ken alleen zijn vorige album, die was zeker wel cool. Binnenkort maar eens kijken of ik hieraan kan komen.

avatar van waxs
Ik hou het voorlopig op 3*

avatar van Chrisseh
Nah, 3,5 van mij. Gewoon wel een lekker album, maar niets écht speciaals, vind ik. Zoals eerder gezegd vind ik Acc The Villain wel erg vet.

avatar van Osiris Apis
"I Have a Dream' heeft een wel erg lekkere soulgitaar sampletje. Weet iemand het orgineel? Alleen jammer van het refrein.

Voor de rest ook dope album. Access Immortal doet me denken aan Kenn Starr. Vergelijkbare stem en flow. 3.5*

Weet iemand de producers?

edit:
"The production is pretty split on the album between a lot of different names like Vanderslice, Ruckspin, Nathaniel Roberts and Nygh."

bron: Access Immortal interview

Geen bekende namen dus.

avatar van psychonaatje
Osiris Apis schreef:
"The production is pretty split on the album between a lot of different names like [...] Ruckspin [...]."

Teddy?

avatar van Osiris Apis
LOL, die tekenfilm serie is werelds. Jeugdsentiment.

avatar van hiphopmaster
Ik kan hier niet echt enthousiast van worden. De manier van rappen komt nogal ongeïnspireerd (sloom) over. Ook muzikaal gezien vind ik het niet echt sterk.
Acc the Villain vind ik het sterkste nummer op dit album, maar is verre van een klassieker! City Limits, Ghetto America, I Have a Dream en Lockdown zijn ook nog wel redelijke nummers.
Superslecht is het dus ook weer niet te noemen! Gemiddeld (2,5*)!

Rene1979
Wat word er geslapen op de albums van Access Immortal... En de mensen die hier gestemd hebben..., kan niet anders vermoeden dat er weinig aandacht aan geschonken is alvorens de stemmen. De beats van vanderslice zijn meer dan prima in orde, soulvol, jazzy en Access rapt er met een goeie flow overheen!

avatar van hiphopmaster
Wat bedoel je nou precies? Er wordt geslapen op de albums....en alvorens DE stemmen??? Ik volg je niet helemaal!
Of bedoel je dat mensen niet goed naar dit album hebben geluisterd omdat ze tot een lagere beoordeling komen dan jij?

Rene1979
Ik bedoel inderdaad dat er te weinig aandacht is voor dit album... Zou het zeker nog een kans geven.

avatar van hiphopmaster
Ik beoordeel (het toekennen van een aantal sterren) pas een cd als ik hem meerdere malen heb beluisterd. Zoals eerder aangegeven vind ik een paar nummers redelijk met 1 uitschieter naar boven. Voor de rest saai en sloom.
Maar welke nummers vind jij dan goed?

Rene1979
Eigenlijk alles is goed... Ik vind de stijl erg fijn... Beats zit tussen knaller en wat soulvol in.. Weet niet deze stijl trekt mij heel erg. Net als Justus enzo dat rekt ook niet iedereen maar mij wel maar ja smaken verschillen bedoel met mijn opmerking ook niks fouts

avatar van royals
I kan best begrijpen als mensen zijn stem iets te slom vinden. Maar zijn flow en beatkeuze maakt veel goed. Echt goede undeground rap. Eén van mijn favoriete 'onbekende' rappers. Zijn New York Mixtape en laatste album Last Summer In Brooklyn is ook net zo goed. Vooral American Me (met een andere favoriet van mij Akir), Ghetto America en I Have A Dream zijn meeslepend en soulfull. Echt onbegrijpelijk hoe iemand als Lil Wayne 20 keer beter verkoopt dan echte hip hop aritesten als hem. Pure schande. Ik hoop dat meer mensen dit gaan waarderen in plaats van alleen maar commercieële shit.