The Bar-Kays - Money Talks (1978)

Soul / Funk
Label: Stax

1. Holy Ghost (3:58)
  2. Feelin' Alright (4:57)
  3. Monster (6:54)
  4. Money Talks (6:53)
  5. Mean Mistreater (5:46)
  6. Holy Ghost (Reborn) (6:03)
avatar van andnino
Beste "album" van de Bar-Kays, album tussen haakjes want dit is zeker gezien het niveau veel te kort! Geen fillers hier, zoals op veel van hun andere albums.

avatar van Kos
Kos
Holy Ghost is episch.

avatar van andnino
Kos schreef:
Holy Ghost is episch.

Eens! Misschien wel mijn favoriete funknummer uit de jaren zeventig, en in mijn top vijf funknummers ooit. Het is ook het nummer dat me ertoe aanzette de discografie van de Bar-Kays op te gaan zoeken, via de essential mix van nota bene drum & bass-groep Noisia. Die wisten er ook prima raad mee tussen de hedendaagse elektronica, dat zegt wel wat.

avatar van T.O.
Zo, ja wat een nummer is dat! Tijd ver vooruit, lijkt af en toe wel jaren '90 qua geluid.

Ik hoorde ook één van de samples van M/A/R/R/S' Pump Up The Volume er in terug.