Agent Steel - Alienigma (2007)

Label: Mascot

1. Fashioned from Dust (4:44)
  2. Wash the Planet Clean (5:25)
  3. Hail to the Chief (6:37)
  4. Liberty Lying Bleeding (4:59)
  5. Hybridized (6:06)
  6. Extinct (3:54)
  7. Wormwood (6:08)
  8. W.P.D. (World Pandemic Destruction) (5:23)
  9. Tiamat's Fall (5:37)
  10. Lamb to the Slaughter (4:08)
MetalDex
Ik ben niet heel erg onder de indruk van dit album. Hier en daar staan er wel lekkere nummers op, maar ik blijf op de nieuwe werken van Agent Steel toch de karakteristieke zang van John Cyriis missen.
Desalniettemin vind ik Wash the Planet Clean, Hail to the Chief, Tiamats Fall erg goed, terwijl de rest me weinig doet. Ik vind het jammer als een album geopend wordt door zo'n nietszeggend 13-in-een-dozijn nummer als Fashioned from Dust. Als de opener erg sterk is, wordt je als luisteraar als het ware het album binnengezogen, en ook al staan er hier en daar wat (of hier: stukken) mindere nummers op, je kunt blijven luisteren, terwijl ik nu wel eens de neiging had om de hele cd af te zetten. Maar dankzij de eerder genoemde nummers wordt het algehele niveau hier tot een 'best wel aardig' opgevoerd: 3*

avatar van HammerHead
Inderdaad een weinig overtuigend album dit. Dat Agent steel ook zonder John Cyriis interessant werk af kan leveren bewezen ze wat mij betreft al met de 2 voorgangers van deze plaat.

Wat deze eerdere albums in ruime mate voorhanden hadden, ontbreekt echter op deze schijf grotendeels. Goed geschreven en pakkende nummers, lekkere gitaarlijnen en de typische hoge vocale uithalen (ook met Bruce Hall als zanger kwamen die best goed uit de verf).

Wel een stuk meer geschreeuw hier, maar hoe harder je brult hoe minder het vaak overkomt.

avatar van Devoo
Niet slecht, maar ook niet speciaal. Af en toe laten ze geweldige solo's horen, en de zang vind ik niet slecht. Maar inderdaad, het kan niet tippen aan wat Agent Steel vroeger was.

3.5*

avatar van Devoo
Deze stelt me steeds meer en meer teleur. Ik laat hem toche en punt zakken.

Ozric Spacefolk
Wat is iedereen negatief. Ik hoop dat mijn score de eindscore omhoog krijgt...

Ik vind het een lekkere en stevige speedmetalplaat.

avatar van RuudC
Wat een ondergewaardeerde plaat! Oldschool is Agent Steel absoluut leuker, maar hier staan anders wel een flink pak fantastische songs op en Bruce Hall is een fantastische zanger. Vind het nog altijd jammer dat hij de band verlaten heeft.

avatar van Kronos
Zeer degelijk album van de heren maar iets te modern middelmatig.

avatar van Lau1986
Ik snap wel dat deze plaat door velen vergelen wordt met het oude werk, maar eigenlijk is dat niet helemaal eerlijk. Dit album vind ik eigenlijk prima en het laat horen dat Agent Steel nog steeds in ontwikkeling is (was). De nummers zijn wat langer en er is veel meer variatie in de zang wat Bruce Hall uitstekend kan. Ook is er genoeg ruimte voor heerlijk gitaarspel van de heren Garcia en Versailles. Prima plaat wat mij betreft.

Zeer aangename plaat met heel veel heerlijke solo's. Wat wil je ook met zo'n gitaartandem. Het eerste en het laatste nummer zijn mijn favorieten.

avatar van RuudC
Het laatste album met Bruce Hall. Een zanger die in mijn ogen wel echt meer krediet verdient. Net als dit album overigens, want er is echt wel puik materiaal te vinden. Er is ook gekozen voor een moderner, strakker geluid. Dat vond ik zelf aanvankelijk maar niks, maar uiteindelijk ben ik het wel gaan waarderen. Met name de eerste drie songs zijn fantastisch. Daar merk je dat Agent Steel hier een hecht team was. Iedereen krijgt zijn momenten in de spotlights. De muziek is goed doordacht en loopt heerlijk. Met Linerty Lying Breeding zakt het wel wat in en krijgt het album verderop nog wel wat opleefmomenten. Te vaak slaat Agent Steel wat aan het raggen. Ieder nummer heeft wel echt goede momenten, maar ik merk dat ik het gevatte en innovatieve van Omega Conspiracy mis. Ik heb de band nog wel live gezien in deze periode en dat was altijd ontzettend goed.

Tussenstand:
1. Unstoppable Force
2. Know Your Master
3. Skeptics Apocalypse
4. Order Of The Illuminati
5. Alienigma

avatar van lennert
Ik herinner me Alienigma toentertijd nog vooral als een album waarop Hall erg weinig hoge zang lied horen en de muziek me meer deed denken aan een band als Nevermore dan als Agent Steel. Valt nu in de tussentijd best mee, al is het duidelijk dat het album iets van de melodieuze afwisseling mist van de twee voorgangers. Hybridized en W.P.D. komen in dat opzicht gewoon niet zo heel denderend voor de dag. Zo'n track als Wormwood is echter wel genieten en laat dit nu net het nummer zijn dat ook het meest afwisselende is. Fashioned From Dust, Wash The Planet Clean en Tiamat's Fall zijn echter ook fantastische tracks en het afsluitende Lamb To The Slaughter heeft ineens een intrigerende deathmetalintensiteit die toch lekker klinkt. Voorlopige hekkensluiter, maar toch zeker geen verkeerde plaat.

Tussenstand:
1. Order Of The Illuminati