Gregg Allman - No Stranger to the Dark: The Best Of (2002)

1 stem

Label: Sony

1. I'm No Angel (3:44)
  2. Island (4:17)
  3. Melissa [Live] (5:03)
  4. Faces Without Names (3:37)
  5. Evidence of Love (4:36)
  6. Demons (3:28)
  7. Ocean Awash the Gunwale (4:52)
  8. House of Blues (4:06)
  9. Before the Bullets Fly (3:41)
  10. The Dark End of the Street (3:20)
  11. Slip Away (4:31)
  12. I've Got News for You (4:40)
  13. Brother to Brother (3:48)
  14. These Days [Live] (4:47)
  15. Hopelessly Miss You (4:17)
Kingsnake
Dit lijkt mij een waardeloze verzamelaar.
Er staan geen songs op van zijn werk met Hourglass of ABB.
Maar goed, het is een solo-verzamelaar.
Maar dan staan er ook geen nummers op van Playin' Up A Storm en Laid Back.

Ergo: deze plaat verzamelt songs van Allman solo van de jaren 80 en 90.
Wat moet je daar nu mee?!?

Mssr Renard
Het klopt niet wat ik in 2009 in een (schijnbaar boze bui) schreef. Er staan hier 4 songs op die niet elders verkrijgbaar zijn. Het betreft de liveversies van 'Melissa' en 'These Days'. Het nummer 'Brother to Brother' is een duet met Lori Yates, en komt van de soundtrack van de film 'Next of Kin' met Patrick Swayze. 'Hopeless Miss You' is een song uit 1985 die Gregg opnam met de broer van Chico Hamilton; Forest Hamilton.

'Melissa' is akoestisch en live opgenomen in 1987. 'These Days' is live opgenomen in 2002 met een allstar band met onder anderen Danny Chauncey (38 Special) en Jimmy Hall (Wet Willie).

In feite een goede samenvatting van Gregg's carriere in de periode 1985 tot en met 2002, waar inderdaad geen materiaal van zijn jaren 70 werk ('Laid Back', 'Playing Up a Storm' en 'Two the Hard Way') op staat, maar voor de niet onuitgebrachte songs en 'Brother to Brother' toch de moeite waard.