Gerry Mulligan Quartet - Gerry Mulligan Quartet, Vol. 1 (1952)

Jazz
Label: Pacific Jazz

1. Frenesi (3:11)
  2. Freeway (2:46)
  3. Soft Shoe (2:39)
  4. Aren't You Glad You're You (2:53)
  5. Bernie's Tune (2:54)
  6. Walkin' Shoes (3:13)
  7. Nights at the Turntable (2:55)
  8. Lullaby of the Leaves (3:16)
Een prima plaatje, niet heel bijzonder. Chet Baker op trompet.

Op de één of andere manier trok de hoes me ooit om zo hier op uit te komen.

avatar van spoon
Dit album is volgens mij wel iets meer als prima maar niet heel bijzonder zoals hierboven te lezen valt. Een van de beste vroege voorbeelden van East-Coast of Cooljazz . Dit quartet was tevens het begin van de carriere van zowel Chet Baker als Gerry Mulligan. Hoewel niet heel spannend is het wel perfect uitgevoerd en bijzonder aangenaam. Perfect samenspel, mooie tooncombinaties, sfeervol en dat alles kalm en melodieus zodat je ook je huisgenoten niet op de kast jaagt .

Cooljazz heeft een niet zo cool imago merk ik vaak. Jammer, want het genre bied veel toegankelijk fraais

Op dit album komt dit alles naar mijn idee nog net iets beter tot zijn recht, maar dan heb je natuurlijk niet die mooie hoes

Soledad
Ja de sound moet je liggen maar dit is wel typisch zo’n jazz-groep met een heel eigen karakter en sound. En inderdaad twee pioniers in het cooljazz genre. Ik ben een groot liefhebber van deze band en heb onlangs deze geweldige 6LP verzamelaar gekocht:
Gerry Mulligan Quartet - The Complete Pacific Jazz and Capitol Recordings of the Original Gerry Mulligan Quartet and Tentette with Chet Baker (1983) - MusicMeter.nl

Daar heb ik inmiddels al heel wat uurtjes van genoten. De compilatie die spoon hier aanraadt is uitstekend en doet zijn naam als best of eer aan.

avatar van spoon
spoon schreef: