Harry Chapin - Dance Band on the Titanic (1977)

Pop / Folk
Label: Elektra

1. Dance Band on the Titanic (5:15)
  2. Why Should People Stay the Same (4:47)
  3. My Old Lady (3:52)
  4. We Grew Up a Little Bit (5:10)
  5. Bluesman (5:18)
  6. Country Dreams (4:47)
  7. I Do It for You, Jane (5:08)
  8. I Wonder What Happened to Him (4:11)
  9. Paint a Picture of Yourself (Michael) (3:52)
  10. Mismatch (5:00)
  11. Mercenaries (5:46)
  12. Manhood (3:48)
  13. One Light in a Dark Valley (An Imitation Spiritual) (3:26)
  14. There Only Was One Choice (14:11)
Nog geen berichten bij dit album van storyteller Chapin. Mwa, dat moet dan maar eens veranderen. Dubbelaar destijds op vinyl, de oude staat dan ook nog hier ja. In prima staat ook nog. Chapin hier met zijn band in topvorm. Maar ook een voller geluid ja, qua muzikale inkleuring gaat het dan ook werkelijk alle kanten op. Soms zelfs met een stevig stukje gitaarwerk ertussen. Titeltrack komt al mooi binnen met een vol geluid. Voor mij waren, zijn en blijven, wellicht, de nummers 6, 7 en 14 de absolute prijsnummers, waaronder het bijna plaatkant lange There only was one choice, een song waarin veel gebeurt en met grote variatie ingekleurd. De lp staat nog geregeld op, hetgeen voldoende zegt over de kwaliteit van de muziek. Helaas veel te vroeg van ons heen gegaan, auto-ongeluk. En zo zullen we never weten wat Harry voor ons nog inpetto zou hebben. Voor mij een der groten der Aarde, destijds en always and 4-ever. Pracht van een plaat dus.