Cat Stevens - Collected (2007)

Label: Universal

1. Lady d'Arbanville
  2. Father and Son
  3. Hard-Headed Woman
  4. Wild World
  5. Where Do the Children Play?
  6. Miles from Nowhere
  25. I Want to Live in a Wigwam
  26. If You Want to Sing Out, Sing Out
  27. Sitting
  28. Can't Keep It In
  29. 18th Avenue (Kansas City Nightmare)
  30. Silent Sunlight
  42. Just Another Night
  43. Daytime
  44. Bad Brakes
  45. Father
  46. Yusuf - Midday (Avoid City After Dark)
  47. Matthew and Son
  52. The First Cut Is the Deepest
  53. Lady d'Arbanville [Live]
  54. Father And Son [Live]
EVANSHEWSON
Kocht deze formidabel samengestelde compilatie vandaag. Had al een enkele van deze oude singer-songwriter, maar deze is véél completer.
Beter kan haast niet, als compilatie dan.

En Cat Stevens heeft formidable liedjes geschreven en gezongen!

Respect, ook al bekeerde hij zich nu tot de Islam...

5 stars, want ECHT alles wat je van deze man nodig hebt staat er ook op! Fantastico!

avatar van wolf
Dit moet ik hebben !
Als ik dit tegenkom in de winkel, koop ik het direct!

EVANSHEWSON
wolf schreef:
Dit moet ik hebben !
Als ik dit tegenkom in de winkel, koop ik het direct!

Kocht hem vandaag gewoon op de snelweg, ik dacht een Texaco benzinestation/Shop. Ik betaalde 20 €, wat ik voor een driedubbele cd (digi-pack) in recycle-karton niet te veel vond voor dit pareltje!

avatar van Peter88
Ik heb van Cat Stevens alleen maar een paar lp's, zoals Tea For The Tillerman en Teaser & The Firecat. Ik moet deze verzamelaar dan ook maar eens aanschaffen. Sowiezo zijn de CD's uit die Collected serie goede compilaite albums

avatar van Shangri-la
EVANSHEWSON schreef:
Beter kan haast niet, als compilatie dan.

En Cat Stevens heeft formidable liedjes geschreven en gezongen!

Respect, ook al bekeerde hij zich nu tot de Islam...

Evans ik kan je alleen maar gelijk geven, dit is een zeer complete verzamerlaar. Hier staan de mooiste nummers van Cat Stevens op. En weet je trouwens dat de laatste cd van hem ook best aardig is?

avatar van Peter88
Ik heb inmiddels deze verzamelaar gekocht. En het is het geld zeker waard. Mooi overzicht. Zeker als je nog niets van Cat Stevens hebt.

avatar van Droombolus
Gatverdekke, 54 tracks en dan zetten ze Kitty , toch echt een van z'n leukste vroege ( Deram ) singles, er niet op en wel Here Comes My Baby en First Cut Is The Deepest die van hemself ( zo ver ik weet ) nooit op single uitkwamen maar hits werden in uitvoering van resp. The Tremeloes en P.P. Arnold destijds.

avatar van LucM
Ik heb een nog volledigere compilatie van Cat Stevens nl. de 4 CD-box "On the Road to Find out" met prachtig boekwerk die ik enkele jaren geleden kocht. Duur, maar het was zijn geld wel waard, want dit is inderdaad prachtige tijdloze muziek van een talentvolle singer/songwriter met Griekse roots.
Zijn werk in de beginjaren '70 vind ik het beste met parels als "Lady D'Arbanville" en "Morning Has Broken". Zijn songs werden ook vaak gecoverd.

avatar van Rhythm & Poetry
EVANSHEWSON schreef:

En wat is daar mis mee?

avatar van pejo
Rhythm & Poetry schreef:

En wat is daar mis mee?

Daar is niets mis mee, alleen vond hij het destijds een goed plan om Salman Rushdie om te leggen. Dat viel niet bij iedereen even goed....

avatar van palomanp
Cat Stevens maakt gave muziek.

avatar van Gert P
Dit hadden voor mij 2 cd's mogen zijn.
Op alle 3 cd's teveel skipnummers.
Ik had de indeling anders gemaakt als ik het mocht doen.
Maar goed beneden bij mijn installatie kan ik het programmeren maar op mijn werkkamer niet .
Zal hem dus niet zo vaak draaien, jammer want er staan ook hele mooie nummers op.
Het gaat bij mij om de kwaliteit en niet kwantiteit.
En dan op het eind 2 nummers die er al opstaan maar dan in live uitvoering? Mij ontgaat dat..
Dus een vijfje voor me

pejo schreef:

Afgaande op wat hij er zelf over te zeggen had lijkt het allemaal wat uit het verband getrokken te zijn. Vaak lees ik ook over z'n bewezen dienstheden voor de mensheid (o.a. ambassadeur voor UNICEF) dus een eerlijke, rationele man lijkt het me wel. Uiteindelijk houd ik liever wat afstand van dat soort zaken, vooral als het muziek betreft, al trek ik bij een dusdanig verknipt figuur als Charles Manson dan wel een lijn. Bovendien is hij zeker niet de eerste (en waarschijnlijk niet de laatste) (rock)artiest die hele domme of verkeerde dingen gezegd of gedaan heeft.

Dit is overigens een fantastische verzamelaar (welke Collected is dat niet?) met alle belangrijke nummers en ook selecties die niet onderdoen voor de 'hits'. Interessante flow heeft het ook met de 60's nummers als een soort van epiloog waar het begin van cd 1 dan weer op aansluit. M'n schatje en ik hadden The Very Best Of (goed geluid), maar dit vind ik het zeker overtreffen!

avatar van steven
Heb de 2LP versie hier van gekocht , die is aanmerkelijk korter uiteraard. Enige echte nadeel is dat daar The Wind niet op staat , maar verder een meer dan uitstekende compilatie