Down South - Lost in Brooklyn (1994)

Label: Big Beat

1. Down South (4:08)
  2. Southern Comfort (4:00)
  3. Tractors, Rakes, and Hoes (3:36)
  4. Jimi Crack Korn (2:55)
  5. Spin da Boddle (5:00)

met Bobbito en The Funkaholic

6. Departure (1:13)
  7. Lost in Brooklyn (3:20)
  8. Sitting Here (3:47)
  9. Big Wheels (3:33)
  10. Grupo de Rap (0:46)
  11. Around the Clock (4:00)
  12. The Carbonated One (2:45)
  13. Oh My (1:45)
  14. Open Sesame (3:32)
avatar van Rhythm & Poetry
Wat een classics staan er op deze cd. Prachtig geproduceerd en de mc's doen er heerlijk hun ding op. Leuke en goede verses met veel plezier en energie gebracht. Lekker met wat Jazz-invloeden. Saxofoon etc.

avatar van AdRock
Raar dat bij dit album maar 1 bericht staat en er maar 3 keer gestemd is, want dit is een heel erg goed album. Lekker jazzy en typische mid-90's sfeer. Er staan een paar heel erg goede nummers op zoals Jimmy Crack Korn, Lost In Brooklyn en Sittin Here. Toch wel een aanrader voor iedereen.

4 sterren

avatar van Pooiertje
Heerlijk album!
Lekkere jazzy beats met veel saxofoons en de MC's zijn ook erg sterk.
Southern Comfort is mijn favoriet

avatar van FlyLo
Klinkt een beetje te standaard (voorlopig).

Vanwaar komt die sample op het begin in Down South?

Mb.
Persoonlijk klinkt het me allemaal net iets te gewoon en/of verouderd. De MCs rappen wel gretig, maar kunnen desondanks moeilijk mijn aandacht pakken. De producties zijn niet slecht maar doen veelal simpel aan. Ik zet daarom in met een bescheiden 3,5.

avatar van kemm
Hier staan een paar heerlijke songs op, maar in z'n totaliteit beklijft het net iets te weinig om van een topalbum te spreken.
Southern Comfort is ook mijn favoriet

avatar van Osiris Apis
Ik vind het tot nu een standaard album. De nummers lijken ook veel op elkaar. De producties zijn typisch 90's jazzy, maar de mc's kunnen mij niet echt boeien.

Rene1979
Geweldig! enige woord wat ik ervoor heb...

avatar van MAS
MAS
Erg lekkere oldschool plaat. Jammer dat ze maar een album hebben gemaakt.